Defterdar Önel, mesajında şunları kaydetti: “Kamuoyunda vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacı ile düzenlenen “Vergi Haftası” nın yirmi dördüncüsü 25 Şubat -3 Mart 2013 tarihleri arasında ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır.

 

            Kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve hızlı yürütülmesi için gerekli olan finansman kaynağının sağlanmasında vergi gelirleri büyük önem taşımaktadır. Vergi yalnızca kamu giderlerini finanse eden bir kaynak değil, aynı zamanda ekonomik büyümeyi teşvik eden, istihdamı ve sanayileşmeyi özendiren, haksız rekabeti önleyen, sosyal adaleti düzenleyen, tasarrufları ve sermaye birikimini sağlayan en önemli araçlardan biridir.

 

            Köklü bir vergi bilincinin ve vergiye gönüllü uyumun oluşturulmadığı bir toplumda yeterli düzeyde vergi toplanamayacağı açıktır. Vergi Haftası etkinlikleri ile vatandaşlarımızda vergi bilincinin oluşturulması, vergiye gönüllü uyumun sağlanması, idare ve vatandaşlar arsında güven ortamının sağlanması ve verimli bilgi akışının gerçekleştirilmesi sureti ile değişimin sürekli hale getirilmesi hedeflenmektedir. Bu doğrultuda vergi konusunda geleceğin bilinçli ve kararlı mükellefleri olacak çocuklarımıza ve gençlerimize Vergi ve Gelir İdaresi tanıtılırken diğer taraftan mükelleflerimiz ve vatandaşlarımızla çeşitli platformlarda bir araya gelerek etkili bir iletişim ortamının sağlanmasına çalışılacaktır. Vatandaşlarımıza vergi vermenin bir ödev, bir zorunluluk ama bunların hepsinin ötesinde bir vatandaşlık görevi olduğu hatırlatılacaktır.

 

Mükelleflerimize ve vatandaşlarımıza Defterdarlık olarak kamu hizmeti sunmanın bilinci ile görevlerimizi sürekli gelişim, katılımcılık, saydamlık, tarafsızlık, kamu yararını gözetmek ve beyana güveni esas almak sureti ile yerine getirmekteyiz.

 

Yapılan istatistiklere göre ilimiz mükelleflerinin vergilerini zamanında ödedikleri ve ilimizin her yıl tahsilat sıralamasında en ön sıralarda yer aldığı gözlenmiştir. Bu yıl da ilimiz vergi tahsilatı sıralamasında üçüncü sırada yer almaktadır.  Bu da gösteriyor ki ilimiz mükelleflerinin vergilerini zamanında ödeme hassasiyeti gösteren, vergi bilincine sahip,  duyarlı vatandaşlar olduklarının bir göstergesidir. 

 

Tunceli Defterdarlığı olarak mükelleflerimizle sıcak iletişim kurmanın sevincini, kendimizi en samimi yollardan anlatabilmenin keyfini ve verginin önemini paylaşabilmenin gururunu yaşıyoruz. Sizler de vergi bilincine sahip, gönüllü vergi uyumuna katkıda bulunan vatandaş olmanın sevincini yaşayın. Vergi Haftası hepimizin, şimdiden tüm vatandaşların Vergi Haftasını kutluyor, bol kazançlı yıllar diliyorum.”