Ovacık Demokratik Halk Dayanışması seçim irtibat bürosu önünde gerçekleştirilen miting öncesinde, Berkin Elvan, Gezi Şehitleri ve devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

DHF ve TKP adına yapılan kısa konuşmaların ardından söz alan Ovacık Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu, “Ekmek kokusu kadar kutsal olan Berkin Elvanımızı güneşe uğurladık. Zulmün olduğu yerde isyanlar bize yabancı değildir.

ddhd_ic-003.jpg

Dostlar bu toprakların acıları derindir. Bu topraklarda Devletin İnsanlarımıza yaşattığı acının tarifi yoktur ama bu topraklarda umudun adı büyüktür. Burada sizlerle beraber umudu büyüteceğiz. “Gönül bir gemidir sen dümenisin, Yelken açmak ister bu Dervişlerin” “diyen Firik Dedenin kültür deryasını gelecek kuşaklara aktaracak adımlarla büyütelim. Emekle var olup ve emekle var olanlar, birlikte var etmek adına Munzurun kıyısı olan bu ilçede küçük ama destanlar yaratan Devrimci çabayı Munzurun coşkusuyla birleştirerek güneşli güzel günleri birlikte yaratalım. Gelin bu Umudu büyütmek için Devrimci Halk Meclislerini birlikte kuralım” dedi.

Şair Nihat Behram’ın şiir okuduğu mitingde, Grup Munzur, Yılmaz Çelik, Vedat Baran, Nurettin Güleç, İsmail Hakkı Demircioğlu, Şenol Akdağ, Ufuk Coşkun, Gürsel ekici, Hıdır Akgül, Fikret Gezici de sahne aldı.