Merkez Sanat Sokağı’nda bir aya gelen ve Berkin Elvan posterini, iki minik çocuğun taşıdığı yürüyüşte, DHF ile Türkiye Komünist Partisi (TKP) bayrak ve flamaları taşıyan kitle, kentteki turunun ardından mitingin yapılacağı Seyit Rıza Meydanı’na geldi.

Birçok kurum ve TKP adına yapılan konuşmalardan sonra kürsüye çıkan bağımsız aday dakikalarca alkışlandı. Bağımsız aday Ali Tacar, Tunceli'de seçimlerin galibi olarak çıkacaklarına inandıklarını ve bu gücü halkın kendilerine verdiğini belirterek; "Hükümet düştüğü yolsuzluk batağından çıkamayacaktır. Sistem artık çökmüş durumda. Berkin Elvan ve diğer Gezi şehitlerinin katilleri aramızda dolaştığı sürece, demokrasiden ve hukuktan bahsedemeyiz. Bizler öyle sıradan, ya da tesadüfi bir şekilde bir araya gelmiş bir grup değiliz.

ddhd_ic-002.jpg

Biz 40 yıllık tarihi olan mücadelenin içinden gelen ve devrimci bir mücadelenin mirasçılarıyız. Bizim mücadelemiz halktan, emekçiden ezilenden yanadır, sömürü düzenine karşıdır, faşizme, zulme karşıdır. Bizleri sadece seçimlere endeksli bir grup olarak görmek isteyenlere sesleniyorum; bizleri tanıyın, bizler Dersim'de Gezi ruhunu, Roboski'de katledilenleri, Lazkiye'de katliama uğrayan masum halkı temsil ediyoruz. Biz bu seçimlerde Dersim halkının özgür iradesini temsil ediyoruz. Seçimlerde AKP ve cemaat ile işbirliği yapan güçler ile yarışacağız. Bir yandan cemaat uzantıları üzerinde iktidar olmak isteyenler, diğer taraftan da AKP'nin karanlık gücüne karşı mücadele eden güçlerin temsilcileri olarak seçimlerde zaferle çıkacağız" dedi.

ddhd_ic1.jpg

Konuşmaların ardından Nihat Behram şiirlerini okurken ve Grup Munzur, Yılmaz Çelik, Vedat Baran, Nurettin Güleç, İsmail Hakkı Demircioğlu ve Şenol Akdağ sahneye çıkarak kitleyi ezgileriyle coşturdu.

 “Berkin Elvan ölümsüzdür”, “,Söz yetki karar Dersim halkına”, “Dersim faşizme mezar olacak”, “Direne direne kazanacağız”, sloganlarının atıldığı mitinge Dersim Çarşı, Tek Yumruk, Solaçık taraftar grupları da destek verdi.