Elazığ’dan karayolu ile Dersim’e gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Bülent Arınç, Mehmet Ali Şimşek, bazı vekiller ile Üniversitenin Eski Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ da eşlik etti.

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, Siirt’in ardından ikinci durağı Dersim oldu. Partisinin, seçim çalışmaları çerçevesinde Dersim’de düzenlediği mitinge katılan Davutoğlu, Atatürk Kapalı Spor Salonu önündeki alanda, vatandaşlara hitap etti. Kasım ayında Dersim’e geldiğini ve o zaman Başbakan olarak en fazla ziyaret edeceği kentlerin başında Dersim’in geleceğini söylediğini belirten Davutoğlu, bir yıl olmadan bir kez daha Dersim’e geldiğini ifade etti.

“AYRIMCILIĞA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Davutoğlu, “Ben daha önce buraya geldim. Alevi kardeşlerimiz ile Sünni kardeşlerimiz arasında bir daha ayrım yapılmayacağının taahhüdünde bulundum. Bizim için Hazreti Mevlana neyse, Hacı Bektaş-ı Veli odur. Hiçbir yerde şimdiye kadar düşüncesi ve inancı dolayısıyla kimseye ayrımcılık yapmaya izin vermedik bundan sonra da vermeyeceğiz. 12 Eylül’ün kalıntılarını silmek için uğraşıyoruz. OHAL’i kaldırdık. OHAL’i kim kaldırdı. İnsan onurunu yok sayan işkenceyi bütün Türkiye’den sildik, attık” dedi.

 davutoglu_ic.jpg“SÖZLERİ BİRER BİRER TUTACAĞIZ”

Kasım ayında geldiğinde Dersim’e birçok söz verdiğini ve bunları birer birer yapacaklarını kaydeden Davutoğlu, şunları söyledi:

“Biz iktidara gelene kadar Tunceli’de üniversite, OSB var mıydı? Kim kurdu? Ambulans var mıydı? Kim getirdi? Onlar konuşur, AK Parti yapar. Tunceli’de 2002’de bir tane ambulans vardı. Bu dağlarda iki kişi aynı anda hasta olsa ambulans birine gider diğerine gidemezdi. Şimdi 32 ambulans var. Kar paletli, helikopter ambulanslarla Tunceli’nin emrindeyiz. Nitelikli yatak sayısı sadece 2’ydi. Şimdi 132 nitelikli yatak sayısı var. Eski hastane yeni yerine taşındı. Tuncelili hemşeriler eski hastanenin ne olacağını soruyorlarmış. Burası ağız ve diş sağlığı merkezi olarak Dersimlilere hizmet etmeye devam edecek inşallah. Bölünmüş yollar yaptık. Daha önce sadece 2 kilometre bölünmüş yol vardı. Şimdi 43 kilometre bölünmüş yol var. İnşallah Erzincan, Pülümür, Tunceli yolu da yapılacak. Bunun ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Bütün bu yolları birer birer yapmaya kararlıyız. Hozat’a yeni bir hastane yapıyoruz. 3 hastanede proje aşamasındayız. İki yol çalışması yapıyoruz. Pertek-Tunceli, Hozat-Ovacık yollarını yapıyoruz. 8 adet feribot yapıyoruz. İki tanesi teslim edildi.”

davutoglu_ic1.jpg“SÜREÇ MUTLAKA BAŞARIYA ULAŞACAK”

Annelerin gözlerinden bir damla yaş düşmesine izin vermeyeceklerine dikkat çeken Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye Cumhuriyeti devleti aynı insan onuru anlayışı ile yaklaşan, birleştiren, bütünleştiren ortak kader inancını bilincini temel alacak ve çözüm sürecinin mutlaka başarıya ulaştıracak. Aramıza nifak sokmaya çalışanlara karşı ‘Biz asırlar burada beraber yaşadık, ebediyete kadar beraber yaşayacağız’ demeye var mısınız? Dersim’in acı olaylarının yaşandığı askeri kışla bir müze olarak en kısa sürede halkın hizmetine açılacak. Yine talep üzerine değerli Tunceli Üniversitesi rektörümüz demişti ki, üniversitenin adını Munzur Üniversitesi yapalım. Bütün bürokratik işlemler tamamlandı. Seçim sonrasında ilk işimizden biri Tunceli Munzur Üniversitesi şeklinde adını yeniden inşa etmek olacak. Gençlerimizin her açıdan istifade edebileceği spor salonlarını arttıracağız. Dersimdeki bütün gençlerin spor ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bir sulama tesisi yapıyoruz. Ovacık kayak tesisleri için ön hazırlıklar çalışmalar yapıldı. En önemli müjdelerimizden biri biz geldiğimizde 9 ilde doğalgaz vardı. Şimdi 74 ilimizde doğalgaz var. Geriye 7 ilimiz kalmıştı. Biri de Tunceli. İnşallah en geç 2016’da doğalgaz Tunceli’ye gelmiş olacak.”

Başbakan Davutoğlu’nun mitingi boyunca yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekerken, Davutoğlu Dersim mitinginin ardından karayolu ile Dersim’den ayrıldı.

davutoglu_ic2.jpg