Vali Hakan Yusuf Güner başkanlığında, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Eylem Planı’nın hazırlanması, değerlendirilmesi ve koordinasyonu çalışmaları çerçevesinde, 19 Şubat 2013 tarihinde saat 09.00’da Valilik toplantı salonunda Tunceli İl Toplantısı gerçekleştirildi.

 

       Toplantıya Vali Yardımcıları Ali Güldoğan, Eşref Yonsuz, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Kasun, Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cengiz, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

dap_ic.20130220202317.jpg 

       Toplantı DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler’in DAP İdaresini tanıtan konuşması ve sunumu ile başladı.

 

      Volkan Güler,  DAP Eylemi Planının Tunceli’nin de aralarında yer aldığı illerin projeyi kapsadığını vurgulayarak, ülkenin en az gelişen illerinin arasında Tunceli'nin de yer aldığını, eylem planın temel amacının öncelikle bu illerde yeterli kalkınma ve gelişmenin sağlanması için yatırımların doğru planlanması olduğunu söyledi. Güler, DAP Eylem planının beş yıllık bir çalışmayı içerdiğini ve 2018 yılına kadar çalışmaları sürdürüleceğini de sözlerine ekledi.

 

       Vali Hakan Yusuf Güner toplantıda yaptığı konuşmada, Tunceli ilinde yapılan ve yapılacak olan projelerin DAP Eylem Planında mutlaka olması gerektiğini vurgulayarak, kurum müdürlerine kendilerine ait projelerinin hazırlanması talimatını verdi ve bu projelerin kesinlikle değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a da İle gösterdiği ilgiden dolayı teşekkürlerini sundu.

      

     Toplantı İlde yapılan ve yapılacak olan yeni proje