Halk Eğitim Merkezi (ASO) Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan açılış programına Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş, Bakanlık Rehberlik ve Denetim Başkanlığı Maarif Müfettişleri Salih Çetin, Bayram İpek İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, İl Maarif Müfettişleri Başkanı Zülküf Darcan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmet Arslan, Şube Müdürü Gıyasettin Topuz ve aday öğretmenleri yetiştirecek danışman öğretmenler katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde yapılan Danışman Öğretmen Seminerinde açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, “Bakanlığımız Şubat 2016 döneminde 104 branşta 30 bin öğretmen ataması yapmış olup, bu atamada ilimize 58 öğretmen atanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı aday öğretmenlerin yetiştirilmeleriyle ilgili süreci değiştirmiş olup, atanan aday öğretmenler bir dönem boyunca haftanın 3 gününü danışman öğretmen gözetiminde derse girecektir. Aday öğretmenler ders öncesi hazırlık ve planlama ders sonrası değerlendirme süreçlerine aktif katılmaları sağlanacaktır. Ayrıca aday öğretmenlerimize danışman öğretmen gözetiminde ders anlatma imkanı da verilecektir. Aday öğretmenlerimiz haftanın kalan iki gününde ise okul içi idari ve rehberlik çalışmalarına katılacaktır. Görev alacağınız aday öğretmenlerin yetiştirme süreci formalite bir program olmayıp Bakanlığımızın eğitim politikaları doğrultusunda ciddiyetle uygulanacak, aday öğretmenlere tüm eğitim uygulamalarının usta çırak ilişkisine dayalı öğretildiği hayata ve mesleğe hazırlık niteliğinde olan bir süreç olacaktır” dedi.

ogretmen_ic-001.jpgEyyüpkoca, “Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci –Danışman Öğretmen Eğitimi’ 2 gün 16 saat olarak planlanan bu seminerde, aday öğretmenin yetiştirme süreci, danışman öğretmenin rolü ve nitelikleri, öğretmen yetiştirmede aday öğretmen ve danışman öğretmen ilişkisi, öğretmenleri izleme, eğitim ve okul dışı faaliyetlere ilişkin uygulama süreçleri gibi konular işlenecektir. Almış olacağınız bu eğitimden sonra ilimizde 27 öğretmenimiz yeni göreve başlayacak 35 öğretmen danışmanlık yapacak.  Milli Eğitim Müdürü ilimize gelen 27 aday öğretmene yapacağınız danışmanlık görevinde başarılar diliyor göstereceğiniz emeğe ve özveriye teşekkür ederim” diye konuştu.

Seminerde konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı Maarif Müfettişleri Salih Çetin,  öğretmenlerin göreve başlamadan önce bu öğretim döneminin sonuna kadar danışman öğretmenler tarafından eğitimler alacaklarını söyledi.

Çetin, ataması yapılan öğretmenlerin yeni bir camiaya girdiklerine dikkati çekerek şunları dile getirdi: “Öğretmenlerimize okul yönetimiyle, öğretmen arkadaşlarıyla, velilerle ve öğrencilerle ilişkilerini nasıl oluşturacaklarını ve genel devlet yapısının nasıl işlediğini, mevzuatımızı anlatmaya çalışacağız. Bu anlamda tecrübesi olan öğretmenler 'danışman öğretmen' olarak belirlenir. Danışman öğretmenler, aday öğretmenlerimize bakanlıkça hazırlanmış yetiştirme programı çerçevesinde izleme, yöneltme ve rehberlikte bulunma, onlara mesleki bilgi beceri, tutum ve davranışlarıyla ilgili tecrübelerini aktarma ve yeni bir olayla karşılaştıklarında danışman öğretmene ulaşıp soruna çözüm arayacaklar” dedi.