İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, Doğu Anadolu Kalkınma projesi (DAP) kapsamında İl Özel İdaresince yaptırılan Danaburan Köyü sulama suyu projesini Genel Sekreter Yardımcısı ve Tarımsal Hizmetler Müdürü ile yerinde inceledi.

Köy muhtarı ve vatandaşlarla, Tarımsal Sulama Suyu projesi ve köy sorunları hakkında görüşen Genel Sekreter Yıldırım, “İl Özel İdaresi tarafından Tarımsal Sulama Projesi olarak 2013 yılında 1.842.924,00 TL maliyetli 5 adet proje gerçekleştirdik. 3 ilçemizde (Nazımiye 1, Ovacık 2 ve Merkez 2) gerçekleştirdiğimiz sulama suyu projeleri ile toplam 13.937 ha (hektar) alan sulama suyuna kavuştu.

duraburan_ic.jpg

 

2014 yılı içinde ise 2 adet Tarımsal Sulama Projemiz 856.000,00 TL maliyet ile kabul edildi. Bunlar Ovacık İlçesi’nde 2. Etabı yapılan Ovacık Havuzlu, Gözeler köyleri ile Mazgirt ilçemizde Danaburan Köyü Tarımsal Sulama Suyu Projeleri her ikisi de tamamlandı ve ilimizde 7 bin 095 ha alan daha sulama suyuna kavuştu. 2014 yılında DAP ile yapılan koordineli çalışmalar sonucunda ilimize 6 adet HİS (Hayvan İçme Suyu) gölet projesi uygulanacak. DAP tarafından proje ihaleleri yapılan çalışmalar devam etmekte olup, projeler bittiği zaman 2 bin 77 çiftçimiz bu projeden faydalanarak 88.500 Küçükbaş, 7 bin 450 Büyükbaş hayvan için gölet deposu yapılacak. İlimiz tarım ve hayvancılıkta daha büyük atılımlar sağlanması noktasında bakanlık nezdindeki ödeneklerin arttırılması, ilimizin DAP İdaresi tarafından proje uygulamasındaki kriterleri değerlendirirken, nüfus yoğunluğu bakımından kararların esnetilmesini talep ettik” dedi.