Damızlık düvelerin hak sahiplerine teslim edilmesi için düzenlenen törene, Çemişgezek Belediye Başkanı Ahmet Şadan Ersoy, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, kooperatif ortakları ile hak sahipleri katıldı.

S.S. Gözlüçayır, Paşacık, Toratlı ve Tekeli Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin, Bakanlığın 2011 Yılı Yatırım Programından uygulamakta olduğu Ortaklar Mülkiyetinde 300 Baş (50 Aile x 6 Baş) Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi kapsamında 2013 yılında Avusturya’dan 212 baş gebe düve ithal edilmesinin yanı sıra 85 adet simental ırkı damızlık gebe düve Almanya’dan ithal edilerek karantina işletmelerine alındı.

damizlik_ic.jpg

Yapılan törende konuşan İl Müdürü Orhan Kaya;  Bakanlığın üreticilere verdiği desteği her geçen yıl arttırdığını, kooperatifin bu güne kadar 3 projeyi başarıyla tamamladığını, 300 Baş Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi kapsamında Bakanlık Yatırım Programından yaklaşık 2 milyon 650 bin kredi kullanıldığını, tüm zorluklara rağmen 85 adet gebe damızlık düve teminini kooperatifin ithalatçı olarak üstlendiğini ve nihayetinde ithalat işlemlerinin gerçekleştiğini söyledi.

Çemişgezek Belediye Başkanı Ahmet Şadan Ersoy ise konuşmasında; Uygulanan projenin Çemişgezek’e yapmış olduğu sosyal ve ekonomik katkılardan dolayı Bakanlık adına İl Müdürü Orhan Kaya’ya ve Kooperatif Başkanı Ali Hadi Yıldız’a teşekkür ederek, belediye olarak imkanlar ölçüsünde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

damizlik_ic1.jpg

Törende söz alan Kooperatif Başkanı Ali Hadi Yıldız da; uygulanan projenin başarısının 4 yıllık bir emeğin karşılığı olduğunu, ithalat işlemlerinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle projenin gecikmeli olarak tamamlandığını” dile getirip, “Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen İl Müdürümüz şahsında Çemişgezek İlçe Müdürlüğü ve Kırsal Kalkınma Şube Müdürlüğüne teşekkür ederim” dedi.

Tören sonunda İl Müdürü Orhan Kaya; “Uygulanan projede emeği geçen İl ve İlçe Müdürlüğümüz teknik personeli ile kooperatif yönetim kuruluna teşekkür edip, tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

Tören, İl Müdürü Orhan Kaya’nın teşekkür belgelerini vermesiyle sona erdi.

damizlik_ic3.jpg