Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Coşkun, meclis üyeliği görevini sürdürmeye devam edeceğini kaydetti.

Açıklamasında bir yılı aşkın süredir Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nda başkan yardımcılığı görevini yürüttüğünü belirten Hasan Hüseyin Coşkun, “Görev yaptığım 1 yılı aşkın zaman içerisinde, odamızın çalışmalarında elimden geldiğince gayret göstermeye çalıştım. Özellikle 5. Meslek grubunda üye arkadaşların göstermiş oldukları teveccühe yakışır bir anlayış içinde oldum.

Geldiğimiz noktada bu çabaların içinde bulunduğumuz yönetim anlayışında karşılığı olmadığını gördüm. İlimizde de ticaret anlamında yapılan birçok hukuksuzluk karşısında her zaman odamıza kayıtlı olan üyelerin ve iş insanlarımızın haklarını, hukukunu savundum. Zaten seçilmiş olmamızın yegane sebepleri bizi bu konuma layık gören iş insanların haklarını savunmaktır.

Sonuç olarak, bu savunduğumuz ilkeler çerçevesinde bulunduğumuz süre zarfında fikir ve düşüncelerimizin çok dikkate alınmadığını fark ettim. Beni, 5. Meslek grubunda seçerek bu göreve layık gören iş insanlarından af diliyorum. Uğradıkları haksızlıkları giderme noktasında fayda sağlamadığım için özür diliyorum.

Umudum, Ticaret ve Sanayi Odamız önümüzdeki süreçte yönetim anlayışında bir ilerleme kaydedecektir. Anlayış değişmedikçe, odanın pozitif anlamda ilerlemesi oldukça zor görünmektedir.

Ülke gündemine oturmuş bir Kadın Cinayetinde “Emine Bulut) bile duyarlılık göstermek fikri kabul görmemektedir.

Bu anlayış ile bir arada bir kurumu yönetmek oldukça zor bir hal almıştır.

Yönetim Kurulu Üyeliğimden ve Başkan Yardımcılığı Görevlerimden istifa ettiğimi kamuoyu ile paylaştığımı ifade ederek; Meclis Üyeliği Görevimi Sürdüreceğimi Sizlerle paylaşıyor; Ticaret Odamızın her üyesine ayrı ayrı selam ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.