Pertek Kaymakamı Erkan Kaçmaz, Belediye Başkanı Recai Vural, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, kurum amirleri, Celal Abbas Ocağı Cem ve Kültür Evi Yaptırma Derneği Başkanı ve üyeleri, Çakırbahçe Köyü’nden vatandaşların katılımıyla Cemevinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Temel atma töreni öncesinde Kaymakam Erkan Kaçmaz, Belediye Başkanı Recai Vural, İl özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım ve Dernek Başkanı Aydın Çelik Dede, Fethi Erdoğan Dede birer konuşma yaptı.

Belediye Başkanı Recai Vural konuşmasında “ Yaşadığımız coğrafyanın inanç farklılıklarının bir kültür zenginliği olduğunu, bu zenginliğin birlik ve beraberliğimizi pekiştiren bir zamk olduğunu” vurguladı. Başkan Vural, inşaatına başlanılan bu Cem ve Kültür Evi’nin kısa sürede bitirilmesi için her türlü yardımda bulunulacağını ve en başta taşın altına elini sokacak Kurumun Belediye olduğundan kimsenin şüphe duymayacağını bilmelerini istedi.

Temel atma töreninin ardından Pertek Termal Otel’de lokma ikramında bulunuldu. Dede Fethi Erdoğan’ın duası ile ikram ve program sona erdi.