KESK Ekoloji Komisyonu üyeleri, Munzur Vadisi’nde bazı yurttaşların da desteğiyle bilinçsiz vatandaşlar tarafından gelişi güzel atılmış çöpleri topladı.

Dört saat boyunca toplanarak poşetlenen çöpler, Tunceli Belediyesi Ambalaj Atık Toplama Aracı’na yüklenerek Seyit Rıza Meydanı’na getirildi.

Yurttaşlarda duyarlılık oluşturulması nedeniyle bir süre sergilenen çöpler daha sonra atık toplama aracına yüklenerek geri dönüşüme gönderildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan KESK Ekoloji Komisyonu üyesi Ferhat Yılmaz, amaçlarının tüm yurttaşları ya da piknikçileri suçlamak olmadığını, sergiyle vatandaşlarda duyarlılık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Çöpleri, 4 saat içinde Munzur Vadisi’nden topladıklarını ifade eden Yılmaz, “Vadiye her gittiğimizde aynı manzarayla karşılaşıyoruz. Bu konuda herkesten duyarlılık bekliyoruz” dedi.

cop_ic1-001.jpg

Komisyon üyesi Ali Gülüm, Munzur’un kutsal kabul edildiğinin altını çizerek, “Kutsalımıza bile bu kadar hor ve hoyrat davranıyorsak başka yerleri düşünmek bile istemiyorum. Türkiye’nin her tarafında milli parklar korunuyor. Milli parklarda bekçiler oluyor. Munzur Vadisi Milli Parkı’nda da aynı uygulamanın olması gerekiyor” diye konuştu.

cop_ic-001.jpg

Munzur Vadisi’ne sahip çıkılması çağrısında bulunan Murat Güntaş isimli vatandaş da bu konuda hem vatandaşlardan hem de yetkililerden duyarlılık beklediklerini söyledi.

Mehmet Ali Temir isimli vatandaş ise; geri dönüşümün önemine değinerek, doğayı koruma çağrısını dile getirdi.