Atatürk Mahallesi(Sihenk) Verroz Parkında gerçekleşen etkinliğe, Belediye Başkanı Edibe Şahin, Belediye Eşbaşkanları Mehmet Ali Bul ve Nurhayat Altun, Eğitim Destek Evi eğitmenleri ve öğrencileri ile Eğitim-Sen ekoloji komisyonu üyeleri katıldı.

 

Etkinlikte konuşan Eğitim-Sen Ekoloji Komisyonu üyesi Ferhat Yılmaz, ekoloji konusunda toplumsal bilinç yaratmanın önemine değinerek, "Ekoloji konusunda bilinç yaratmak için teorik olarak bilgi aktarımı yapılıyor ama bunun yeterli olamadığını düşünüyoruz. Çocuklarımızla birlikte toprak bir bütün olmamız gerekiyor. Bu bilinci çocuklarımızla birlikte uygulamalı olarak yaparak hep birlikte doğamızı koruyarak çevre kirliğini önüne geçmiş oluruz" dedi.

cocuklar_ic-001.jpg 

Yılmaz, "Umut tomurcukları" adı altında gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğinin yaşamını yitiren çocuklara adandığını belirtti.

 Ekoloji bilincini çocuklara aktarmanın ve bu bilincin geliştirilmesine çocuklardan başlamanın önemli olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Edibe Şahin de, "Ekolojik bilincin geliştirilmesine çocuklardan başlanmalıdır. Çünkü çocukları sadece bu ağaçları ekmeyecektir. Ektikleri ağaçların bakımı, koruması yapacak ve ağaçları sahipleneceklerdir" diye konuştu.

cocuklar_ic1.jpg

Çocukların etkinliğe öncülük etmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Eşbaşkanlar ise; emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Verroz Parkı'nda 72 fidan dikildi. Dikilen fidanlar yaşamını yitiren çocuklara adandı.

Dikilen fidanlara, Uğur Kaymaz, Ceylan Önkol ve Berkin Elvan’ın yanı sıra yaşamını yitiren çocukların isimleri verildi.