Valilik SODES projesi kapsamında hazırlanan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından uygulaması gerçekleştirilen  “Emekler Çileğe, Çilekler Reçele” projesinin 7 aylık teorik ve uygulamalı eğitim süresi sona erdi.

 

Eğitimin bitmesi nedeniyle Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden sorumlu Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz, SODES Biriminden sorumlu Vali Yardımcısı Olgun Öner, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, Akşam Sanat Okulu ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü, İl müdür yardımcıları, proje koordinatörü, projeden sorumlu personel ve kursiyerlerle yenilen yemeğin ardından kurs bitirme belgesi ve sertifikalar verildi.

cilek_ic-001.jpg

 

Sertifika töreninde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, uygulanan proje ile İlde üretiminin yapılmadığı yeni bir üretim dalının yerleştirilmeye çalışıldığını belirterek, “1 dekar alandan yaklaşık 5 bin kilogram ürün elde edilebilen ve kilogram fiyatı 5 TL’ye alıcı bulan çilek yetiştiriciliği için taleplerin olduğu öne çıkmaktadır. Hem sofralık, hem de reçellik olarak tüketilen, pazarlama sorunu olmayan ve oldukça yüksek gelirli bir meyvedir. Dar gelirli vatandaşların refah seviyesini yükseltmek, damlama sulama ve Malçlama sistemini tanıtmak ve üreticilerimizin ekonomisine ek katkı sağlanması amaçlanmaktadır” dedi.

 

Proje Koordinatörü Selman Toprakçı ise;  “Amacımız ilimizde potansiyel olabilecek ürünlerin üretimine başlayarak tarımsal alanda yeni iş olanakları oluşturmaktır. Bu amaçla benzer projelerimiz devam edecektir” diye konuştu.

cilek_ic1-001.jpg

 

Kursiyerlere; 20 Temmuz 2013-20 Şubat 2014 tarihleri arasında yürütülen “Emekler Çileğe, Çilekler Reçele” adlı SODES Çilek Yetiştiriciliği Eğitim Projesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile ASO-Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği hazırlanan “Çilek Yetiştiriciliği Kurs Bitirme Belgesi” dağıtıldı.

 

cilek_ic2.jpg