İncelemelerinin ardından İl Başkanı Ali Rıza Güder ve partililerin katılımıyla Grand Şaroğlu Hotel’de basın toplantısı gerçekleştiren milletvekilleri gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda konuşan CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız koalisyon sürecine değinerek, “Maalesef partimizin bütün çabalarına rağmen koalisyon kurulamamıştır. Şu anda bir erken seçim sürecine girmiş bulunuyoruz. 1 Kasım’da yapılacak olan seçim ülkemiz için çok önemli. Bu bir var olma savaşıdır” dedi.

CHP’nin iktidar olması halinde yapacakları hakkında da bilgi veren Yıldız, 7 Haziran seçimlerinde HDP’ye giden emanet oyları da geri istediklerini söyledi.

chp_ic-010.jpgYıldız, “7 Haziran seçimlerinde Türkiye genelinde HDP’nin baraj altında kalmaması için CHP’den emanet oylar gitti. Dersim’de de böyle oldu. İnşallah 1 Kasım’da yapılacak olan seçimlerde bu oyları geri alacağız. Dersim’de de inşallah iki milletvekilliğini kazanacağız. Türkiye’nin kurtuluşu CHP’dedir. Bunu biz değil AKP, MHP, HDP, iş adamları ve AB söylüyor. Şu anda HDP’nin baraj sorunu yoktur. Bu nedenle emanet oy ve vekilleri CHP’ye istiyoruz. Hedefimiz tek başına iktidar. Bu olmazsa dahi şu anki anketlere göre en az 210 civarında milletvekili çıkaracağız” diye konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise, 7 Haziran’da halkın siyasilere uzlaşma görevi verdiğini belirterek, “Ancak maalesef bu mesajı bir tek CHP algıladı. Seçim sonrasında ülkenin içinde bulunduğu sorunları çözmek için samimi bir çaba gösterdik fakat netice alamadık. Bugün maalesef tekrar bir erken seçim sürecine girmiş bulunuyoruz” dedi.

Seçimden sonra belirledikleri 14 ilke olduğunun altını çizen Altaca Kayışoğlu, “Bu ilkelerden hareketle 5 temel sorun belirledik. Toplumsal barış CHP iktidarında sağlanabilir. Ülke kan gölüne dönmüş, analar ağlamaktadır. CHP iktidarında bu sorunun çözülmesi için belirlediğimiz ilkeler doğrultusunda samimi şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Bu sorunun çözümü için TBMM çatısı altında toplumun bütün paydaşlarının kabul edeceği, şeffaf bir çözüm bizim temel ilkemizdir” şeklinde konuştu.