CHP Tunceli İl Örgütü’nde konuyla ilgili düzenlenen basın açıklamasını İl Başkanı Ali Rıza Güder Okudu.

Gerçekleşen saldırının huzurlu bir coğrafyada yaşama umudunu yaraladığını belirten CHP İl Başkanı Ali Rıza Güder, “Ülkenin bir ucundan bu topraklara devletin kendisine verdiği kamu görevini yerine getirmek için gelmiş gencecik 3 insan arkalarında gözü yaşlı anne babalar, eşler bırakarak şehit olmuştur. Ne yazık ki son aylarda Güneydoğu’da yaşanan çatışma sürecinin Tunceli’ye de yansıyacağı görülmektedir. Ve CHP Tunceli İl Örgütü olarak insanımıza, ülkemize ve şehrimize olan sorumluluğumuzu üstleniyor ve şiddet ve terör karşısında bir kez daha tavır alıyoruz” dedi.

Güneydoğu’daki çatışmalara değinen Ali Rıza Güder, “Güneydoğuda aylardır yaşanan çatışma süreci arkasında yaşamını kaybetmiş yüzlerce asker ve polis ve belki de binlerce PKK üyesi bırakmıştır. Güneydoğu coğrafyasına baktığımızda adeta bir dünya savaşı sonrasını andıran dumana ve alevlere boğulmuş harap olmuş kentler görüyoruz.  Bu gerçeklikten üzüntü duyuyor ve şiddet ve terör karşısında uzunca bir zamandır söylediklerimizi çaresizce bir kez daha tekrar ediyoruz” diye konuştu.

Silah yoluyla hak arayışını akıl tutulması olarak nitelendiren CHP İl Başkanı Ali Rıza Güder, “Çıplak gerçek şudur; Silah yoluyla hak arayışı bir akıl tutulmasıdır. Fakat artık görülmektedir ki tüm bu silahlı eylemler ile amaç hak arayışı da değil intikam almaktır.  Bu düşüncede olanlara söyleyebileceğimiz tek söz şudur; “Demokrasi en iyi intikamdır.” Tekrar çatışmasızlık ve diyalog ortamına dönülebilmesinin ön şartı PKK’nin kayıtsız şartsız şiddete ve teröre son vermesidir. Başta HDP’yi ve tüm sivil siyaset unsurlarını bir kez daha PKK’ye şiddete son verme çağrısında bulunmaya çağırıyoruz.

Bu topraklarda artık silah istemiyoruz, ölüm istemiyoruz, kan istemiyoruz. Sadece askerin, polisin ve sade yurttaşın değil dağdaki PKK’linin de ölmesini istemiyoruz. Yaşamları sonu olmayan bir çatışmanın etten kemikten cephanesine dönüşmüş anne babalarının yüzünü unutmuş gencecik kayıp insanların var olduğu gerçeğinden üzüntü duyuyoruz. Bilinmelidir ki barışın kaybedeni savaşın ise kazananı yoktur. Artık ölümün değil yaşamın yüceltildiği bir Türkiye ve Tunceli istiyoruz. CHP olarak bu ülkede sadece barış ve huzur istiyoruz. Ve şiddet ve terör karşıtı duruşumuzu tarihe ve kamuoyu vicdanına bir kez daha not düşüyoruz” şeklinde konuştu.