3 yıldan bu yana CHP Tunceli İl Başkanlığı görevini yürüten Kemal Bozkurt’un milletvekilliğine aday adayı olmak için istifa etmesinin ardından CHP Genel Merkezi tarafından Hüseyin Zeytin başkanlığında 7 kişilik il yönetimi atandı.

CHP Eski İl Başkanı Kemal Bozkurt partide düzenlenen basın toplantısının ardından görevini Yeni İl Başkanı Hüseyin Zeytin’e devretti.

Devir teslimde konuşan Eski İl Başkanı Kemal Bozkurt, 3 yıldan bu yana il başkanlığı görevini yürüttüğünü belirterek, “Bu görevi layıkıyla yaptığımıza inanıyoruz. Çalışmalarımızla, toplum içindeki görüntümüz ve dayanışmamızla iyi hizmet verdiğimize inanıyoruz. Her şeyin bir başı bir sonu var. Üç yıllık hizmetin sonuna geldik. Partili olarak partiden kopmayacağız. Arkadaşlarımıza destek olarak beraber çalışacağız. Eksiklerini tamamlayacağız, bizim ihtiyaç duyduğumuz konularda onlar bizi bilgilendirecekler” dedi.

chp_ic-006.jpg

Bozkurt, önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak istediğini ve bu konuya genel başkan ve merkez yöneticileriyle de paylaştığını söyledi.

CHP İl Başkanı Hüseyin Zeytin ise; çalışmalarından ötürü Kemal Bozkurt’a teşekkür ederek, “Bu göreve beni layık gören partim ve parti büyüklerim bana görevi verdikleri zaman Dersim’e geldim. Dersim’de ciddi bir şekilde süreci çalışıp götüreceğim arkadaşlarımla konuştum. Geçici bir yönetim oluşturduk. Önümüzdeki süreçte de daha geniş kapsamlı yönetim oluşturacağız. Dersim’deki tüm demokratik güçler, sivil toplum örgütleri, çevre örgütleri ve tüm siyasi partilerle Dersim’in sorunlarını ortaklaştırıp özelde Dersim olayı ama genelde laik ve demokratik bir Türkiye için çalışacağız” diye konuştu.