1 Kasım tarihinde yapılacak olan milletvekilliği genel seçimlerinde CHP’den Dersim adayı olan Gürsel Erol ve Polat Şaroğlu, seçim çalışmalarının startını Pertek İlçesi’nde verdi.

Pertek İlçesi’ne gelişlerinde partililer tarafından karşılanan Gürsel Erol ve Polat Şaroğlu buradan araç konvoyuyla ilçeye geçti. Esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek destek isteyen milletvekili adayları kısa birer konuşma da yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selam ve saygılarını ileten Gürsel Erol, “Bizler Dersimli anaların, gençlerin, halkın geleceği ve umudu olacağız. Hiçbir Dersimli bundan sonra kendisini sahipsiz hissetmesin. Şunu bilmenizi isterim ki asla size ihanet etmeyeceğiz. Dersim’in kültürüne, geleneğine sahip çıkarak mecliste Polat Arkadaşımızla omuz omuza Dersim evladının nasıl mücadele verdiğini bütün Türkiye’ye göstereceğiz” dedi.

Bölgede yeniden yaşanan çatışmalara değinen Erol, “Biz savaşın tarafı olmadık; olmayacağız. Savaşın olduğu yerde kan, gözyaşı ve insanlık suçu vardır. Biz CHP olarak savaşa hayır, barışa evet diye haykıracağız. Hiçbir fakir fukaranın evine ateş düşmesine müsaade etmeyeceğiz. Anaların ağlamaması için, evlatların yitirilmemesi için sesimizin çıktığı kadar barışı haykıracağız” diye konuştu. 

Vatandaşlara hitaben konuşan Milletvekili Adayı Polat Şaroğlu ise, “Ben, halkın içinden geliyorum. İnsana, insanlığa değer veren bir inancın mensubuyum. O nedenle bundan önce olduğu gibi bundan sonra da insanların dinine, diline, rengine bakmadan hizmet etmek için aday oldum. Sizlerle yapacağım hizmetler konusunda bir arada bulunmaktan son derece mutluyum” şeklinde konuştu.

CHP İl Başkanı Ali Rıza Güder ise; “Bizler bu seçimde kendimizi Dersim insanının tertemiz bağrı ve vicdanına teslim ediyoruz. Siyasi tercihi ne olursa olsun bizler sizlerden razıyız. Allah da hepinizden razı olsun” dedi.

Pertek İlçesi’nin ardından Hozat’a geçen milletvekili adayları ve partililer burada esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek 1 Kasım seçimleri için destek istedi.