Açılışa, CHP Tunceli Milletvekilleri Hüseyin Aygün, Kamer Genç, Eski Vekil Bekir Gündoğan, Nazımiye Belediye Başkan Adayı Cafer Kırmızıçiçek, CHP’nin Tunceli Belediye Başkan Adayı Hızır Bahtiyar Aytaç ve partililer katıldı.

Açılışın ilk konuşmasını yapan Nazımiye Belediye Başkan Adayı Cafer Kırmızıçiçek, 5 yıl boyunca yaptığı hizmetlerden bahsetti.

“Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” diyen Kırmızıçiçek, yeniden seçilmesi halinde hayata geçirmeyi planladığı projeler hakkında da bilgi verdi.

CHP’li Eski Vekil Bekir Gündoğan ise yaptığı konuşmada, Nazımiye’nin Kılıçdaroğlu’nun memleketi olduğunu belirterek, yerel seçimlerde CHP’ye destek verilmesi çağrısında bulundu.

Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ise, Zazaca yaptığı konuşmada, Nazımiyelilerin yerel seçimlerde nasıl davranmaları gerektiğini bildiğini söyledi. Aygün, Belediye Başkan Adayı Cafer Kırmızıçiçek’e destek çağrısı yaptı.

Açılışın son konuşmasını yapan Milletvekili Kamer Genç ise, Başbakan Erdoğan ile hükümete yüklendi.

chp_ic-002.jpg

Hükümetin son zamanlardaki yolsuzlukların üzerini örtmeye çalıştığını dile getiren Genç, bu amaçla emniyet ve yargının dizayn edildiğini ileri sürdü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi eylemleri sırasında Kabaşat’ta türbanlı bir kadına saldırıda bulunulduğu yönündeki sözlerine hatırlatan Genç, “Tayyip Erdoğan bir şeyde sıkıştığı zaman atamayacağı iftira yok. Gezi olaylarında sıkıştı dedi ki türbanlı bacımın çevresini sarmışlar, türbanına hakaret etmişler, affedersiniz sidik yapmışlar. Sonra anlaşıldı ki böyle bir şey yok. Bu kadar iftira atan, yalan atan kişi dünyada en tehlikeli adamdır. Bu çıldırmış bir adamdır. Tayyip Erdoğan çıldırmış, cinnet getirmiştir.” dedi.

Konuşmaların ardından CHP’li adayın seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi.

chp_ic1-002.jpg