İdarenin devamlılığı gereği yargısız infaz edilen bu kişiler hakkında nasıl bir çözüm düşünmektesiniz" dedi.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, TBMM Başkanlığı'na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Başbakan'ın, "Vergi vermeyen Dersim'i 1937-1938 yıllarında Cumhuriyet Halk Partisi'nin bombalaması sonucu 50 bin kişinin yargısız infaz edildiği söylenir insaf ya" dediğini hatırlatan Genç, Başbakan'a, şu soruları yöneltti:

 

-"TAZMİNAT ÖDEYECEK MİSİNİZ?"-

 

"Beyanatınızda geçen Cumhuriyet Halk Partisi ile neyi kastediyorsunuz. Bir partinin herhangi bir toplumu bombalaması düşünülemez. Yine bu vatandaşlara karşı devletin yerine getirmesi gereken sorumluluğu hangi yolla telafi edeceksiniz ve tazminat ödeyecek misiniz?

Dersim ile neyi kastediyorsunuz burasını tarif eder misiniz? Eğer bugünkü Tunceli'yi kastediyorsanız 1935 yılında kabul edilen bir kanun ile burası Tunceli ili olarak değiştirilmiştir? Eğer burayı tekrar Dersim olarak değiştirmek istiyorsanız grubunuz bu konuda daha önce verilen kanun teklifinin gündeme alınmasını neden reddetmiştir. Devleti yönetenler kanunu hiçe sayabilir mi? Kanunla adı Tunceli olan bir ile Dersim demek doğru mudur?"(ANKA)