CHP Tunceli İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Hüseyin Zeytin, partilerinin gençlik kollarında çalışan bazı üyelerine telefon yollu tehdit mesajları yollandığını ileri sürdü.

Tehdit mesajları alan iki gençlik kolları çalışanıyla birlikte açıklama yapan Zeytin, “Bu hafta içerisinde gençlik kolları çalışanlarına yabancı ülkelerden gelen bir takım tehdit mesajları oldu.  Demokrasiye inanan bir parti olarak demokratik teamüller içerisinde hiç bir yapıya, siyasi oluşuma baskı yapmadan onların alanlarına herhangi bir sıkıntı yaratmadan siyaset yapan sosyal demokrat bir partiyiz. Bu kentte hoş olmayan cümlelerle gençlik kollarımızı tedirgin eden mesajlardan dolayı açıklama yapmak zorunda kaldık. Biz bu tehditlere pabuç bırakmayız” dedi.

Türkiye’de son zamanlarda üniversitelerde meydana gelen olaylara vurgu yapan İl Başkanı Zeytin, “Kişiliği, siyasi düşüncesi, karakteri, eylemi ne olursa olsun biz her zaman yaşam hakkından yanayız. Bu tür olayların ülkede cereyan etmemesinden yanayız. Dersim’de herkesin huzur ve barış içinde siyaset yapmasından yanayız. Zaman zaman bize de bir takım tehditler geliyor. Örneğin bizim bir kadın çalışanımız ki bunun 8-12 yaşında çocukları var. Ona da kendinden korkmuyorsan çocuğundan da mı korkmuyorsun diyorlar. Bunları herhangi bir siyasi yapıya mal etmiyoruz. Bireysel de olabilir. Herkes kitlesini sağduyuya davet ederse bu tür olaylar bir daha cereyan etmez” diye konuştu.

Zeytin, konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığına da suç duyurusunda bulunduklarını sözlerine ekledi.