Açıklamasında, 2013 yılı Mayıs ayında ikinci kez TTSO yönetimine seçilerek meclis üyeleriyle göreve başladıklarını belirten Yusuf Cengiz, “İki dönemdir TSO Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TOBB/TSO Konsey Üyeliği görevini yürütüyorum. Gerek birinci dönem gerekse ikinci dönemde birlikte çalıştığım meclis üyelerimiz, meclis başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimizle birlikte hiçbir kişisel karşılık beklemeden, hiçbir ücret almadan sadece odamız ve ilimiz sorunlarını çözme konusunda ciddi çabalar sarf ettik. TSO üyesi az olan, kendi personelinin maaşını bile ödeyememe sıkıntısı yaşayan bir kurum. İki dönemdir benimle birlikte emek veren meclis başkanlarımıza, tüm meclis ve yönetim kurulu üyelerimize, genel sekreterimize ve oda personeline özverili çalışmalarından dolayı minnettarım. 15 Temmuz sonrası bölgede yaşanan sıkıntıları, kamu görevlilerinin görevden alınması, baraj ve HES’lerle ilgili Munzur Özgür Aksın meclisinin çalışmalarına TSO olarak yürütme kurulu üyesi vasfıyla destek verdik, yurt içi ve yurt dışı etkinliklerine katıldık ve komitelerin oluşmasına destek sunduk” dedi.

TSO üyelerine de seslenen Cengiz, “Bölgede yıllarca çatışmalı ortamdan kaynaklanan sorunlar, Baraj ve hes projelerinin geldiği aşama, orman yangınları ve tahribatlar, OHAL nedeniyle ilimizde kamu görevlileri ve halkımızın yaşadığı sorunlar, OSB’deki mevcut eksikliklerin giderilmesi, Cazibe iller kapsamında ilimizden yapılan başvuruların TOBB/TSO konsey üyesi olarak Ankara’da takibini yapmak, İlimizdeki sorunları yerel yöneticilerle görüşerek çözüm için çaba sarf etmek, Temelini attığımız 200 kişilik kız öğrenci yurdunun devam eden inşaatını tamamlamak ve ilimizin mevcut olan diğer sorunlarımızın çözümüne katkı sunmak için kendi maddi ve manevi tüm olanaklarımı sunarak son kez TSO üyelerimizin takdir edeceği meclis üyeleri ve yönetimi ile birlikte 1 Ekimde yapılacak olan meslek komiteleri organ seçimlerinde TSO yönetim kurulu başkanlığına talibim.

TSO meclisinde hiçbir kişisel menfaat beklemeden yukarıda bahsettiğim ilkeler ve sorunların çözümü için çalışmak isteyen tüm üyelerimizle görüşmeye hazırım” diye konuştu.

Cengiz, görev süresi boyunca yapılan çalışmaları ise şöyle sıraladı:

 

1 -Odamıza hizmet binası satın aldık,

2- Organize sanayi bölgesinin faaliyete geçirilmesi için fazlasıyla çaba sarf ettik ve başardık.

3-Organize sanayi bölgesinin eksiklerini yönetim kurulunda olan diğer kurumlarımızla birlikte çoğunlukla giderdik.

4-200 kişilik kız öğrenci yurdunun temeli atıldı, kaba inşaatı bitti,

5-7 Avrupa ülkesine üyelerimizle birlikte iş seyahati düzenledik,

6- Odaya hizmet aracı aldık,

7- K türü yetki belgesini odamızdan vermeye başladık,

8- İlimizin sorunlarını bölgede ve Ankara’da her platformda gündeme taşıdık.

9-Barış ortamının sağlanması için yıllarca her platformda çaba sarf ettik.

10- İl merkezi ve ilçelerdeki 4200 öğrencimize giyim, 6000 ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımı yaptık.

11-Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyesi olarak yatırımcılarımıza katkı sunduk.

12- Üyelerimizin sorunlarına gücümüz dahilinde çözüm bulmaya çalıştık.

13-İlimiz ekonomisinin gelişmesi için ekonomi konferansı düzenledik

14- Kültürümüzün ve inancımızın geleceğe aktarılması konusunda ilimizde yapılan kültürel etkinliklere katkı sunduk.

15- Festivaller, yenilenebilir enerji, ilimizdeki bitki ve hayvan zenginlikleriyle ilgili paneller ve sempozyumlar düzenledik,

16- Ulusal ve uluslararası tüm görüşmelerde ilimizin inanç yapısını ve ekonomik potansiyelini anlattık, hemşerilerimizi ilimize yatırım yapmaya teşvik ettik,

Ticaret ve Sanayi odamızı sadece ekonomik olarak değil sosyal ve kültürel alanda da önemli bir referans kurumu haline getirdik.