Cemal Gürgül, 1970’li yıların sonunda toprak petekten, fenni kovana geçerek, Çemişgezek’te modern arıcılık faaliyetinin öncüsü olmuş.

Maşallah dedirtecek, bitmez tükenmez enerjisiyle ömrünü çalışmaya ve üretime veren Cemal Gürgül, 80 yaşına rağmen gençlere örnek olacak bir performansla çalışmaya devam ediyor.

Cemal Gürgül, Çemişgezek’te bir anlamda da ilklerin adamı.  1998 yılında dönemin Kaymakamı Mustafa Özyapı’nın başlattığı “Modern Seracılık” projesinin de ilk uygulayıcılarından.

O dönemde 20 Nisan gibi erken bir tarihte, yerli salatalığı pazara indiren yetiştirici olarak konuşulmuş. O günlerden bugüne “Seracılık” çalışmalarını bıkmadan usanmadan yürütüyor. Yıllara meydan okuyarak elinde kazması, çapasıyla gün boyu emek harcamaya devam ediyor.

Çalışmanın kendisini mutlu ettiğini belirten Cemal Gürgül, asıl yorgunluk hissinsin çalışmadığı zamanlarda olduğunu, sağlığını ve huzurunu çalışmaya borçlu olduğunu söylüyor.

Bahçesinde çalıştığı sırada ziyaret ettiğimiz ve bir ağaç gölgesinde sohbet etme şansı bulduğumuz Cemal Amca’yı,  fırsat bulan gençlerin ziyaret ederek tavsiyelerinden istifade etmesini bekliyoruz.

cemisgezek-(3).jpg

Sezai AKIN