Çemişgezek Kaymakamı Soner Kırlı ve eşi Sevil Kırlı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine Vali Osman Kaymak ve eşi, Vali yardımcıları Olgun Öner ve Hasan Çiçek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Albay Atila Tamer, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Özgür, kamu kurumların il ve ilçe müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kurdele kesiminin ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda konuşan Vali Osman Kaymak, kentte geçekleştirdikleri ve planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vali Kaymak, "Bugün bu güzel tesisin açılışında bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Tunceli’de görev yaptığım süre içerisinde ilimizin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Tabi bunları kaymakamlarımızla, belediye başkanlarımızla, il müdürlerimizle birlikte yapmaya çalışıyoruz. Bu bölgede geçmişte çok sıkıntılar yaşadık. Hükümetimiz bu sıkıntılı ortamlardan uzaklaşıp halkımızın Anadolu’nun diğer illerinde olduğu gibi mutlu olması, müreffeh olması, geleceğinden emin olması, çocukların geleceği daha iyi kurgulaması için bir dizi projeler uyguluyor. Bunlardan en önemlisi de Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi’dir. Her alanda hükümetimiz bölgemizi desteklemeye ve kalkındırmaya çalışıyor. Bizlerde ilin valisi olarak burada kaldığımız müddetçe Tunceli’nin daha çok yatırım alması, halkımızın sorunlarının daha hızlı çözülmesi için sık sık Ankara’ya ziyaretler gerçekleştiriyoruz. cemisgezek_ic-007.jpgAnkara’daki büyüklerimizle görüşmeler yapıyoruz. Bize her gittiğimizde söylenen şu, Tunceli geçmişte çok acılar çekti. Tunceli’ye pozitif ayrımcılık yapmamız lazım. Bu yüzden de sunduğumuz bütün projeler kabul görüyor. Amacımız sizin burada daha mutlu, daha huzurlu, geleceğinizden emin olmanızdır. Bu çerçevede Çemişgezek’te gerçekleşen bu proje gerçekten yerine oturdu. İnşallah burası hiç boş kalmayacak. Güzel bir söz var, marifet iltifata tabidir. Ben Tunceli’de şunu gördüm. Özellikle Çemişgezek halkı marifete iltifat etmeyi, hizmete teşekkür etmeyi bilen bir halkımızdır. Sizlere çok teşekkür ediyorum. İnşallah Çemişgezek halkı gelecek burada piknik yapacak. Onlar mutlu oldukça bizler de mutlu olacağız. Projemizin hayata geçirilmesinde ilçemiz kaymakamına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Çemişgezek Kaymakamı Soner Kırlı ise, ilçede sosyal yaşama canlılık kazandıracak böyle bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Kaymakam Kırlı, "Bugün burada tarihi ve kültürel zenginliği bakımından bölgede önemli bir potansiyele sahip olan Çemişgezek ilçemizin bu değerine değer katma, ilçede sosyal hayatın canlanması, vatandaşlarımız ve ilçeye gelen konukların güzel zaman geçirebilecekleri mesire alanımızın açılışını gerçekleştirdik. Baraj gölü kıyısına sıfır noktada sabahları muhteşem gündoğumu manzarası, akşamları ise kartpostallık gün batımı manzarası eşliğinde vatandaşlarımız istirahat edebilme imkanı bulabilecekler. KDRP kapsamında ’Risk altında bulunan vatandaşların ortak yaşama entegrasyonu’ projesi adı altında valiliğimize ve İçişleri Bakanlığı’mıza 2014 yılında başvuru yaptık. Projemiz onay görünce kısa sürede hayat geçirdik. Valimiz başta olmak üzere açılışımıza katılan herkese, projemizin bu anına kadar fikrinden faaliyetine kadar emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Açılışın ardından vatandaşlar, ses sanatçıların seslendirdiği şarkılarla halay çekti.

Dualarla açılış kurdelesi kesilen 6 bin metrekare alan üzerine kurulan Kayıkbaşı mesire alanı, piknik yapmak isteyen Çemişgezeklilerin yeni durağı olmaya başladı. Mesire alanında 20 kamelya, 12 barbekü, 2 kauçuk zeminli çocuk oyun alanı, 1 tranbolin, içinde oturma salonu, mutfak ve mescidi bulunan 153 metrekare kapalı hizmet binası, dekoratif çeşmeleri, lavaboları yürüyüş yolları, otoparkı ve yeşil alan bulunuyor.