“81 İl 81 Kültür” temalı serginin açılışı Tunceli Valisi Osman Kaymak tarafından gerçekleştirildi.

Avrupa Ortak Okul Projesi (eTwinning) kapsamında ulusal bir kültür projesi olarak hazırlanan, sevgi, dostluk ve kardeşliği baz alan "Çemberimde Gül Oya " adlı proje sergisi Dersim’de açıldı.

Sergi kapsamında Türkiye’deki diğer illerin tanıtımının yanı sıra Dersim’in kaybolmaya yüz tutmuş gelenek, görenekleri, el sanatları, efsaneleri, tarihi eserleri gibi kültürel değerleri de tanıtmaya amaçlayan serginin açılışı Vali Osman Kaymak tarafından gerçekleştirildi.

sergi_ic-003.jpgVali Osman Kaymak’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş, Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, Halk Eğitim Müdürü Barış Can, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşların da katıldığı sergi yoğun ilgi gördü.

Sergiye ilişkin açıklamada bulunan Tunceli Valisi Osman Kaymak, “Çemberimde Gül Oya projesi kapsamında Türkiye’nin bütün illerinden hanımların işledikleri yok olmaya başlamış değerler sergileniyor. Bu sergi Türkiye’nin 81 vilayetini geziyor. İlimizde de bu sergiyi açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Burada her vilayetin kendine özgü değerleri, el işlemelerinin yanı sıra Tunceli’nin de kendine özgü değerlerini sergilemekten büyük gurur duyduk. Tüm Tunceli Halkını bu sergiyi gezmeye davet ediyorum. Bugün 81 vilayet buraya gelmiş sayıyoruz, onları misafir ediyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Sergide, Vali Osman Kaymak ve katılımcılara Dersim’in yöresel yemeklerinden de ikram edildi.