Tunceli Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yaygınlaştırma Derneği Cem Evi’nde Maraş Katliamında hayatını kaybedenler anısına anma düzenlendi.

Anmaya, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Kasun, Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin, Cem Evi Dedeleri Ali Ekber Yurt, Kadir Bulut, BDP İl Başkanı Şerafettin Halis, Emek Partisi İl Başkanı Mustafa Taşkale, ESP İl Başkanı Ali Ekber Kaya ve vatandaşlar katıldı.

Maraş Katliamında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan anma programında slayt gösterimi de gerçekleştirildi.

Anma nedeniyle bir konuşma yapan Cem Evi Dedesi Kadir Bulut, basında yer aldığı şekliyle Maraş’ta yaşananın bir olay değil katliam olduğunu söyledi.ü

maras_ic.20121224185443.jpg

Anadolu topraklarında Kerbela’dan günümüze kadar Alevilere yönelik birçok katliam yaşandığının altını çizen Bulut, “Bu topraklarda insanlar, kendi inançları, kültürleri ve fikirleri yüzünden acımasızca katledildi. Sivas’ta devlet 8 saat yoktu. Maraş’ta devlet 5 gün yoktu. Bir Allahın kulu bile yoktu devlet adına. Resmi kıyafetli birileri dolaşıyordu ama onların da ne yaptığınızı hepimiz çok iyi biliyoruz. Maraş’ta insan görünümlü ancak insanlıktan nasibini almamış canavarlar; insanları Alevidir, kızılbaştır; solcudur gerekçesiyle vahşice öldürdüler. Oysa Aleviler, 72 millete aynı nazarla bakar” dedi.

İHD Temsilcisi Avukat Barış Yıldırım ise; yaptığı konuşmada, Yeryüzünde halen devam eden ve en uzun süre devam eden soykırımın Alevi soykırımı olduğunu söyledi.

Yıldırım, Alevilerin Anadolu coğrafyasında zulme uğramış tüm topluluklarla kader ortaklığı yapmalarının da önemine işaret etti.

Maraş katliamında öldürülenlerin anısına deyişlerin de okunduğu anma programı, katliamda hayatlarını kaybedenlerin anısına mum yakılmasıyla sona erdi.