Dersim’de çatısı olmadığı için üzerine branda çekilen, tuvaleti ve banyosu olmayan soğuk bir evde yaşamaya çalışan biri engelli 4 kardeş, çok kötü şartlarda hayatlarını sürdürmeye çalışıyor.

Cumhuriyet Mahallesi Sezeriye Sokak'ta harabeyi andıran evde yaşamaya çalışan Musa (46), Ali (43), Hasan (37) ve Hıdır Kasral (32) kardeşler, yaklaşık 25 yıl önce babalarını ve 2 yıl önce de annelerini kaybettikten sonra psikolojik sorunları nedeniyle de iyice yalnızlaşarak sahipsiz kaldı.

Ara sıra komşularının yardım etmesiyle ayakta durmaya çalışan kardeşler, hayırsever ve yetkililerden yardım bekliyor.

musa_ic.jpgGörme engelli Musa Kasral, yaptığı açıklamada, bakımsızlıktan dolayı gözlerini kaybettiğini söyledi.

Kaldıkları evlerinin çatısının rüzgardan uçtuğu için evin üzerine branda çektiklerini dile getiren Kasral, "Evde sadece bir kardeşimiz çalışabiliyor. Ben de engelli maaşımdan başka bir gelirim yok. Hiç kimse bize bakmıyor. Biz yalnız yaşıyoruz" dedi.

Kasral, babalarının yaklaşık 25 yıl önce hayatını kaybettiğini ve 2 yıl önce de annelerini kaybettiklerini belirterek, “Annem ölünce durumumuz iyice kötüleşti. Benim gözlerim böyle değildi. Sonradan oldu. Bilemiyorum ama bakımsızlıktan dolayı böyle oldu. Dizlerim ağrıyor, belim ağrıyor, gidemiyorum bir yere."

- "Geleceğimiz yok"

Hasan Kasral da en büyük sıkıntılarının insan gibi yaşanacak bir evlerinin olmayışı olduğunu söyledi.

Yaklaşık 25 yıldır aynı evde yaşadıklarını belirten Kasral, "Maddi durumumuz yok, sıkıntılarımız var, kalacak yerimiz yok, işimiz yok. En büyük sorunumuz bunlar. Geleceğimiz yok ve önümüzü göremiyoruz. Evde 4 kardeş yaşıyoruz ve devamlı bir işimin olmasını çok istiyorum" diye konuştu.

Komşularından Musa Aktaş ise Kasral kardeşleri yaklaşık 25 yıldır tanıdığını söyledi.

Daha önce annelerinin kardeşlere baktığını vurgulayan Aktaş, "Anneleri ölünce bizler yardım ediyorduk. Musa'nın da gözleri görmüyor ve 10 yıldan fazla oldu dışarı çıkamıyor. Tuvaletleri yok, evin çatısı sökülmüş, branda çekmişler. Durumları çok kötü" ifadelerini kullandı.

Diğer komşusu Hatun Akbulut da Kasral kardeşlerin çok kötü şartlarda yaşadıklarının altını çizdi.

Evin suyu, tuvaleti ve banyosu olmadığını ifade eden Akbulut, "Bunlara bakacak bir kadın da yok. Çok zor durumdalar. Musa'nın gözleri görmüyor. Sadece Hıdır, hizmetli olarak çalışıyor" ifadelerine yer verdi.