Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 40 gün sonra Türkiye ve Tunceli’de yerel yönetimler seçimi gerçekleştirilecek. Bu amaçla 26 Şubat Çarşamba günü saat 13:00’da Valilik Toplantı Salonu’nda seçime girecek olan bütün partilerin il ve ilçe başkanları ile belediye başkan adaylarıyla toplantı gerçekleştireceğiz. Tunceli’nin seçim süresince diğer illere örnek olacak hatta adından söz ettirecek demokrasi şölenini, partiler arasında rekabet şeklinde ama çatışmacı ruhtan uzak şekilde birbirine zarar vermeyecek şekilde geçirilmesi için bu toplantıyı düzenliyoruz” dedi.

Toplantıda ortak bir mutabakat metni oluşturacaklarını dile getiren Vali Güner, “Bu toplantıda seçim mevzuatı, parti bayraklarının asılması, miting yapılmasıyla ilgili bütün partilerle ortak bir mutabakat metni oluşturacağız. Bu toplantıda aynı zamanda Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ile Belediyemizin nelere dikkat etmesi gerektiği, uyması gerektiği konularında da karşılıklı konuşacağız” diye konuştu.  

Şimdiye kadar olan süreçte bütün siyasi partilerin sağduyulu davrandığını ve kendilerine teşekkür ettiğini belirten Vali Güner, aynı durumun seçim süreci boyunca devam etmesini dileyerek, bütün partilere başarılar diledi.