Dersim Arıcılar Birliği ile Ovacık Belediyesi’ne gönderilen ağaç, süs ve mekan bitkilerine ilişkin Dersim’de Tarımsal Kalkınmanın Ön Çalışma Grubu tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Dersimde tarımsal kalkınmanın ön çalışma grubu olarak ülkemizde uygulanan neoliberal tarım politikalarına bu bakış açısıyla yaklaşarak, ekolojik dengeyi bozacak enerji ve tarım politikalarının karşısında küçük aile tarımını destekleyen, üreticilerin ve tüketicilerin gıda egemenliğini sağlamaya dönük mücadelelerin içinde yer almaya devam edecektir. Herkesin sağlıklı gıdaya erişim ve sağlıklı bir dünyada yaşama hakkını savunmaya devam edecektir. Bu umut ve inançla bu yıl Dersimden 26 arkadaşımızı Bursa'ya getirerek sertifikalı aşı ve budama kursu uygulamalı olarak tamamlandı. Çalışmalarımıza destek sunan Kestelli üretici dostlarımıza, Mart ayının son haftası pazar günü teşekkür mahiyetinde bir sabah kahvaltısı verilmiştir. Bu sene bölgeye Dersim Arıcılar Birliğinin talebi doğrultusunda 02.04.2016 tarihinde 1 tır dolusu beyaz çiçekli akasya gönderildi. Ayrıca Ovacık Belediyesi’nin talebi değerlendirilerek 03.04.2016 tarihinde dış mekan süs bitkisi, meyve türleri 1 tır dolusu üreticilerden temin edilerek gönderilmiştir. Bu çalışmalarımız sırasında bize destek sunan başta üreticiler olmak üzere, Dersim arıcılar birliğinin nakliyesi konusunda destek sunan Munzur Su A.Ş ye, sanatçı dostumuz Metin Kahraman'a sonsuz teşekkürlerimizi iletiriz.”

İLK TIR TESLİM ALINDI

tir_ic.jpgBursa’dan gönderilen ve arıcılara dağıtılacak ağaçların yer aldığı ilk tır Dersim’e ulaştı.

Eski Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alanda akasyalar, arı üreticilerine dağıtıldı.

Dağıtım sırasında konuşan Dersim Halk Müziği Sanatçısı Metin Kahraman, Dersim'de Tarımsal Kalkınmanın Ön Çalışma Gurubunun 2 yıldır Bursa ve Tunceli arasında bir fidan köprüsü kurduğunu söyledi.

Kahraman, “Fidan desteğini her yıl biraz daha profesyonel olarak dağıtmak için koşullar yaratmaya çalışıyor arkadaşlar. Bu yıl ildeki Arıcılar Birliği ve Ovacık Belediyesinin talebi üzerine de 3 bin 600 adet akasya, meyve ve süs bitkilerinden oluşan fidanlar Dersim'e gönderildi. Arıcılar birliği bin 600 adet akasya fidanını merkez ve ilçelerdeki üyelerine dağıtmaya başladı. Ovacık Belediyesi için gönderilen 2 bin adet fidan, süs ve mekan bitkisi de ilçeye teslim edildi. Akasya arıcılar için önemli bir ağaç çünkü çiçekleri bal üretimi için son derece verimli. İlimizde üretimin artırılması için çalışma yürütün Dersim'de Tarımsal Kalkınmanın Ön Çalışma Gurubuna teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Arı Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı Erdal Duman'da, fidan dağıtımını Dersim'de Tarımsal Kalkınmanın Ön Çalışma Gurubuyla beraber yaptıklarını belirtti.

Projede emeği geçen herkese arıcıları adında teşekkürlerini sunduğunu ifade eden Duman, "Arıcılar için akasya ağacının ayrı bir önemi var çünkü bal veren bir ağaç ve çok güzel balı olur. Bu anlamda arıcıya akasya ağacını ulaştırmayı önemsiyoruz” diye konuştu.