BES Dersim Şubesi üyeleri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önünde bir araya gelerek, SGK ve İŞ Kur emekçilerinin ikramiyelerinin 15 Ocak tarihine kadar geçmiş kayıplar ve yasal faizleriyle ödenmesini istedi.

Burada açıklama yapan BES Şube Başkanı Özcan Gürtaş, “Ülkemizde kamu emekçileri AKP ile yandaş sendika Memur Sen arasında 2013 yılında imzalana satış sözleşmesinin sonucunda her geçen gün daha da yoksullaşmakta, yüksek oranlı zamlar, enflasyon baskısı, kamu hizmetlerinin piyasalaşması ve adaletsiz vergi sistemi her geçen emekçilerin hayatını cehenneme çevirmeye devam etmektedir." dedi.

5502 sayılı Kanun uyarınca SGK ve İŞ KUR'da çalışanlara yılda iki kez verilen ikramiye, fazla mesai gibi ücretlerin 666 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile kaldırıldığını dile getiren Gürtaş, “Anayasa Mahkemesi söz konusu Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK) bazı hükümlerini Anayasaya aykırılık ve 6223 sayılı Yetki Kanunu kapsamında olmadığı gerekçesiyle iptal etmiş ve karar 10.10.2013 tarihli Resmi Gazetede yayınlanmıştır. Kural olarak Anayasa Mahkemesi tarafından Anayasaya aykırılığı nedeniyle iptal edilen yasa hükümlerinin baştan itibaren Anayasaya aykırı olduğu ortada iken, iptal kararlarının, iptal edilen yasa çıkarılmasından itibaren bütün sonuçları ile ortadan kaldıracağı kabul edilmemiştir. Böylesi bir mutlak kabulün, kazanılmış hakları ve hukuki güvenliği ortadan kaldırıcı, toplumun adalet anlayışını zedeleyici sonuçlar doğuracağı açıktır” diye konuştu.

2012 Temmuz dönemi, 2013 Ocak-Temmuz, 2014 Ocak- Temmuz ve 2015-0cak dönemlerine ait ikramiyelerin yasal faizi ile birlikte tüm SGK ve İŞKUR emekçilerine ödenmesi gerektiğine dikkat çeken Gürtaş, ödenmemesi durumunda ise konu hakkında hukuki mücadele başlatacaklarını söyledi.