Partililerin de eşlik ettiği Burkay, Sanat Sokağı’nda vatandaşlara hitap etti.

HAK-PAR Tunceli Belediye Başkan Adayı Ahmet Düzgün’ün kısa selamlaşma konuşmasının ardından söz alan Genel Başkan Kemal Burkay, 30 Mart yerel seçimlerinde Dersim de dahil 55 ilde aday gösterdiklerini söyledi.

Gerek kendisinin gerekse de partisinin para pul peşinde olmadığını belirten Burkay, ihtiyaç olduğu için hala siyaseti sürdürdüğünü dile getirdi.

burkay_ic.jpg

Partisinin seçimlere giren bütün partilerden daha iyi bir programa sahip olduğunu ifade eden Burkay, başta Kürt sorunu ve Alevilerin yaşadığı sıkıntılar olmak üzere Türkiye’nin bütün sorunlarına kalıcı ve gerçekçi çözüm önerileri sunduklarını söyledi.

Siyasete yeni bir tarz getirdiklerinin altını çizen HAK PAR Genel Başkanı Kemal Burkay, şiddet ve bağırıp çağırmakla değil, uzlaşma ve anlaşmayla sorunların çözüleceğini kaydetti.

Son zamanlarda yaşanan toplumsal olaylarda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Burkay, Türkiye’nin demokrasiye ulaşması, insan haklarının Avrupa Birliği standartlarında gerçekleşmesi halinde tüm sorunların da çözüleceğini sözlerine ekledi.

Mitingin ardından partisinin il başkanlığına geçen Kemal Burkay, daha sonra kentten ayrıldı.