Tunceli Valiliği Koordinasyonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü (Atatürk Lisesi) tarafından yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilen “Bu Yıl Hedef Büyük” projesinde başarılı olan öğrenciler Vali Hakan Yusuf Güner tarafından ödüllendirildi.

9 ay süren ve 163 öğrencinin istifade ettiği projede üniversite sınavlarında yönelik başarının arttırılması hedeflendi.

hedef_ic.jpg

Projenin sona ermesi nedeniyle Kalan Restaurant’ta Vali Hakan Yusuf Güner, Vali Yardımcıları Eşref Yonsuz ve Olgun Öner, Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, SODES görevlileri, idareciler, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı yemekli toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Vali Hakan Yusuf Güner, “Dersim’de yaşayan evlatlarımızın; öğrencilerimizin ellerinin kalem tutmasını, gözlerinin kitaba bakmasını, akıllarının da geleceğe yönelik insanlara hizmet edecek işlere yönelmesini istiyoruz. Gençlere çağrıda bulunuyorum. Gelecek vaat etmeyen sizi maceraya sürükleyecek olan bir takım olumsuz çağrı ve söylemlere kulak asmayın. İyiyi, güzeli; başarıyı hedef alın. Bu niyetle hareket ederseniz istikbaliniz parlak olacaktır. Silahı, şiddeti; kötü şeyleri hayal edenlerin gelecekleri karanlık olacaktır” dedi.

hedef_ic1.jpg

Ailelere de çağrıda bulunan Vali Güner, “Bizler bu çocuklara sahip çıkmak için mücadele ediyoruz. Eğitimde ailenin farkındalık yaratması, okulla iletişim kurması öğretmenlerin çocuklarla iletişim kurması kadar önemlidir. Evlatlarımıza, geleceğimize geçmişte olduğu gibi bugün de sahip çıkalım” diye konuştu.

Projede görev alan herkese de teşekkür eden Vali Güner daha sonra başarılı öğrencilere hediye verdi.