Dersim kent merkezine 5 kilometre mesafede bulunan yol üstü lokantasının müdavimleri arasında uzun yol şoförleri ile kent sakinlerinin yanı sıra uzun yıllardır lokantaya uğrayan tilki ailesi de bulunuyor.

İşletme sahibi Hıdır Demir’in anlatımına göre, lokantaya birkaç yıl önce Nazlı ismini koydukları bir tilki uğramaya başladı. Nazlı’nın ardından Fazlı her akşam düzenli şekilde lokantaya uğrayıp karnını doyururken, şimdiler de ise; Nazlı’nın yavrusu olan Nazlıcan lokantaya uğramaya başladı.

Her akşam düzenli olarak lokantaya uğrayan Nazlıcan isimli tilki, önceleri tedirgin davransa da işletme sahiplerinin güvenini kazandıktan sonra ellerinden kavurmaya yemeye başladı.

Favori yemeği kavurma olan Nazlıcan karnını doyurduktan sonra 3 yavrusuna da yiyecek götürmeyi ihmal etmiyor.

Duvarlarında Nazlıcan’ın annesi Nazlı’nın fotoğraflarının asılı olduğu lokanta, kent sakinleri tarafından da büyük ilgi görüyor.

Nazlı’yı görmek için akşamları lokantaya uğradığını belirten Fırat Gündüz isimli vatandaş, “Bunu görmek herkese nasip olmaz, her insan bunu yaşayamaz. Çok güzel bir şey. Bence insanlar bilincine varırsa, doğayı korursa doğa daha güzel olur. Hepimiz bu hayvanlara sahip çıkalım” dedi.

Nazlıcan’ı her akşam babasıyla birlikte elleriyle besleyen Tufan Şahin Demir, “Her insan doğayı ve hayvanları koruma bilincine varırsa eminim dünya daha yaşanılacak bir yer haline gelir. Zaten hayvanları, doğayı sevmeyen birinin insanları seveceğini zannetmiyorum” diye konuştu.

Daha önce Nazlıcan’ın annesi Nazlı ile Babası Fazlı’nın lokantaya geldiğini belirten Demir, “Bu da onların yavrusu. Adını Nazlıcan koyduk. Geleceği sürece besleyeceğiz. Tilkimizi seviyoruz” dedi.