Yeter artık ilçe merkezinin girişinden 3 mahalle, 2 mezraya yürüyerek gidiyor insanlar ama gelin görün ki yolun durumu içler acısı.

3 ay önce trafik kazasında Rümeysa'yı kaybettikten sonra yollara bariyer yapıldı. Şimdi de ilçe merkezinden sonra 2 kilometrelik yola asfalt dökülmesi için birilerinin ölmesini mi bekliyoruz. Dersim-Erzincan karayolunda asfaltlama çalışması yapılıyor ama ne hikmetse Pülümür'de bitiyor o asfalt. İnsanlar yol boyu yürüyüş yapıyor ama karayolunda araçlar çukurlara girmemek için sürekli manevra yapıyor her gün acaba kime ne olacak diye korkmaktan bıktık.

Vergileri zamanında ve düzenli ödeyen illerden biriyiz ama söz konusu hizmete gelince o hizmeti alamayan da biziz nedense. Pülümür'de yerinde oturan kurum amirlerine de sesleniyorum acaba bu kadar kısa bir yolun yapılması için girişimlerde bulundunuz mu? Yada yapmak istemeyen kim merak ediyoruz?

DERSİM’E NASIL GİDİLİR?

Geçenlerde Pülümür’de lokantanın önünde vatandaşın birine rastladım. Erzurum'dan Dersim'e gelmek istemiş ama Mutu köprüsünde halen yapılmayan yolu köy yolu sandığı için kendini Erzincan'da bulmuş. Demem  o ki; yeter artık bu çile ne zaman son bulacak?

İsmail YOLERİ