Dost iki ilçe arasında Kardeş belediye ilişkileri başlatılması talebi Bornova ve Pülümür Belediye Meclislerinde kabul edildi. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Vatanımızın her köşesiyle kucaklaşıyoruz, kucaklaşmaya devam edeceğiz” dedi

 

Pülümür Belediyesi ile Bornova Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkilerinin başlatılması kararı 2013 yılı Şubat ayı meclis toplantısında gündeme geldi ve kabul edildi. İki ilçe arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması için ilk adım Pülümür Belediye Başkanı Mesut Coşkun’un, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ı makamında ziyaret etmesi ile atıldı.

 

 

 

Başkan Sındır, kardeş belediye olma isteğini en kısa sürede belediye meclisinin onayına sunacaklarını ifade etmiş, Coşkun da bu konuyla ilgili olarak belediye meclislerine önerge vereceklerini söylemişti. İşte bu ziyaretin ardından Bornova Belediyesi’nin 2012 yılı Şubat ayı meclis toplantısında Pülümür ile kardeş şehir ilişkisi kurulması kararı alındı. Aynı kararı Pülümür Belediye Meclisi de aldı.

Pülümür ile kardeş belediye olmaktan onur duyduklarını belirten Başkan Sındır, “İlçemizde göçmen vatandaşlarımız nüfusu yoğun olduğu için özellikle Balkan ülkelerinden çok sayıda kardeş belediyemiz var. Yurt içerisinde de birçok belediye ile iyi ilişkiler ve işbirliği içerisindeyiz. Vatanımızın her köşesiyle kucaklaşıyoruz, kucaklaşmaya devam edeceğiz” dedi.