Sanat Sokağı’nda eylem nedeniyle bir araya gelen Platformu üyeleri adına önce açıklama yapıldı ardından da bordrolar yakıldı.

Açıklamada konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Hasan Ölgün, “Yıllarca emeği ile geçinen insanları işsizliğe, yoksulluğa, çalışma şansına sahip olanları ise sefalet ücretine mahkum edenler, bir taraftan kaşık ile verdiklerini kepçe ile alırlarken, diğer taraftan komik bile sayılamayacak maaş zamları üzerinden tüm kamu emekçileri ile resmen dalga geçmektedir” dedi.

Hükümetin 2014 yılında maaşlara yaptığı 125 TL’lik zammı eleştiren Ölgün, “Önümüzdeki aylarda elektrik, su ve doğalgaz olmak üzere, tüm temel tüketim ürünlerine yapılacak zamları da dikkate aldığımızda, bunların üzerine artan oranlı vergi dilimi uygulamasını da eklediğimizde, 2014 yılında kamu emekçilerinin mevcut maaşlarında son yılların en büyük erimesinin yaşanması kaçınılmaz görünmektedir” diye konuştu.

kesk_ic-001.jpg

Yaşadıkları mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi çağrısında buluna Ölgün, talepleri şöyle sıraladı:

Başta insanca yaşayacak ücret talebimiz olmak üzere, bugüne kadar yaşadığımız mağduriyetler giderilmeli, son 12 yıl içinde satın alım gücümüzdeki azalmayı telafi eden adaletli bir ücret artışı sağlanmalıdır.

Eğitimde esnek, kuralsız ve angarya çalışma uygulamalarına son verilmeli, performans değerlendirme ve rotasyon uygulamalarından tamamen vazgeçilmelidir.

Ek ödemelerin tamamı temel ücrete ve emekliliğe yansıtılmalı, vergi dilimi uygulaması sabitlenerek, ücretlerde yaşanan erimenin önüne geçilmelidir.

Ek ders ücretleri günün şartlarına uygun bir şekilde belirlenmelidir.

Eğitim-öğretim yılı başında öğretmenlere yapılan eğitim-öğretime hazırlık ödeneği, er dönem başında olmak üzere yılda iki kez olmalı ve bütün eğitim ve bilim emekçilerinin yararlanması sağlanmalıdır.

Hizmetli ve memurlara özel hizmet tazminatı ödenmeli, görev tanımları net yapılmalıdır.

Kamu emekçilerinin grevli toplu sözleşme hakkı önündeki engeller kaldırılmalı, grev hakkını da içeren gerçek bir toplu sözleşme düzeninin yaratılması sağlanmalıdır.

Açıklamanın ardından bordrolarını yakan kamu çalışanları sessizce dağıldı.