Şaroğlu Otel’de Tunceli Cemevi ev sahipliğinde yapılan toplantıya Erzincan, Elazığ, Bingöl, Malatya ve Dersim’den 45 Alevi dedesi katıldı.

İnançsal anlamda değerlerin görüşüldüğü toplantı sonrası yemeğe geçildi. Cemevleri dedelerinin daveti üzerine yemeğe katılan Vali Osman Kaymak bir de konuşma yaptı.

 “Ali' siz Alevilik, inanç açısından Aleviliğe zarar vermektedir” diyen Vali Kaymak, “Alevilerin birlik ve beraberlik içerisinde taleplerini somutlaştırması lazım. Aleviliğin inanç olarak Cemevlerinin inanç merkezi olarak tanınması ötesinde, bu kültürün yaşatılması ve geliştirilmesi konusunda taleplerin ortaya konulması durumunda inanıyorum ki Hükümetimiz, Devletimiz bunları karşılayacaktır. Hükümetimizin bize söylediği şudur; Alevilerimizin inançlarına saygılıyız o kültürün yaşatılması için ne gerekiyorsa yapın diyorlar. Bakın biz de bu çerçevede Tunceli’de Alevi inanç yerleri projesi geliştirdik. İnanç yerlerinin yollarını, çevre düzenlemelerini yaptık. Bu mana da bir proje hazırladık. Bu proje 13 milyon TL civarındaydı. Bunun 5 milyon TL’si geldi harcandı. 8 milyon TL’yi bekliyoruz. Önümüzdeki sene bunun gelmesi halinde kültür inanç yerlerimiz “ Düzgün Baba, Sarı Saltuk, Munzur Gözelerinin yollarını ve diğer inanç yerlerimizin altyapılarını yapıyoruz.  Halkımız oraya geldiğinde kurbanını kessin, rahat bir şekilde inancını yaşasın diye. Buralar yapılacak ama Cemevleri boş, ziyaret eden yok. Burada sizlere görev düşüyor. Lütfen bu aranızdaki dayanışmayı artırın. Gerçek manadaki Alevi kültürünün bahsettiği Hak Muhammed Ali’den ayrılmayalım. 12 İmam sevgisiyle, Hz. Ali sevgisiyle bezenmiş Ehlibeyt kültürünün gençlere aşılanması lazım bu kültürün yaşatılması lazım. Bu kültürden uzaklaştığımız zaman Aleviliğin sonudur. Bakın devletten zarar gelmez size, devlet destekçi ama siz kendi içinizde Ehlibeyt kültürünü, Alevi kültürünü yaşatmanız hayati bir anlam taşımaktadır. Alevilikte sevgi vardır, doğaya sevgi, insana sevgi, coğrafyaya sevgi vardır. Şüphesiz herkesin farklı düşünceleri olabilir. Sizin huzurunuz için mutluluğunuz için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Bizler devlet olarak sizlerin hizmetinizdeyiz. İnşallah bu topluluk gerçek manada Türkiye’deki bütün Alevilerin taleplerini karşılayacak sorunları çözebilir. Belki çok iddialı olacak kendinize güvenin çünkü Aleviliğin merkezi burası diyoruz. Burada yakalayacağımız güzel örnekler, ortaya konulacak sonuçlar inanıyorum ki bütün Alevilere ışık olacaktır. Aranızdan bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum. İnşallah toplantımız hayırlara vesile olur. Güzel sonuçlar çıkar” dedi.