Bu yıl 47. gerçekleştirilen Türkiye Bilimsel Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışmasında ilimiz Namık Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Hasret Özcan, Emircan Ateş ve öğretmen Yunus Özen, Teknoloji Tasarım alanında bölge birincisi oldular.

 Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, öğrenciler Hasret Özcan, Emircan Ateş ve Öğretmenleri Yunus Özen Vali Osman Kaymak’ı makamında ziyaret etti.

Öğrenci ve öğretmenlerini başarılarından dolayı kutlayan Vali Osman Kaymak, Teknoloji Tasarım alanında birinci olan öğrencilerinin Ankara’da yapılacak olan finalde Türkiye birinciliği beklediğini belirtti.

 Projeleri hakkında bilgi veren öğrenciler, “Omurilik zedelenmesinden kaynaklı olarak hareket kaybının ve psikolojik beklentilerin en kısa sürede geri kazandırılması için tasarlanmıştır. Bireysel olarak belirli fizyoterapik hareketlerin bir uzman tavsiyesinde kolaylıkla yapılabilmesi sağlanmaktadır. Bu şekilde hasta istediği her an cihaz yardımı ile egzersiz yapabilir” ifadelerini kullandı.

Öğretmen ve öğrencileri başarılarından dolayı kutlayan ve öğrencilere bisiklet hediye eden Vali Osman Kaymak, öğrencilerin başarısı ve gelecek yeni başarılar için her türlü desteği ve imkanı kendilerine sunacaklarını belirtti.