“Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında;  fiziksel aktivitenin desteklenmesi ve fiziksel olarak aktif nüfus oranın arttırılması amacıyla geliştirilen “Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi” 2014-2017 doğrultusunda, Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ildeki ortaokul öğrencilerine verilmek üzere Tunceli Halk Sağlığı Müdürlüğünce 100 adet bisiklet törenle teslim edildi.

Teslim törenine;  Halk Sağlığı Müdürü Dr. Musa Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, her iki kurum çalışanları, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından projeye ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Hareketsiz yaşam modern toplum için en önemli halk sağlığı problemi durumundadır. Teknolojik gelişmeler yaşamı kolaylaştırsa da uzun vadede hareketsiz bireylerin sayısını arttırmakta ve sağlığı olumsuz etkilemektedir. Fiziksel hareketsizlik; pek çok hastalık için önemli bir risk faktörü olmakla birlikte, tüm dünyada ölüm nedenleri arasında 4. sırada yer almaktadır. Bu nedenle Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen küresel hedefler arasında ülkelerin 2025 yılına kadar fiziksel olarak hareketsiz nüfus oranının yüzde 10 azaltmaları beklenmektedir.

Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında, sağlık otoriteleri ve bu otoriteler ile iş birliği yapacak ilgili tüm kuruluşlar tarafından, toplumun her kesimine ulaşılması, örgün ve yaygın eğitim çalışmalarının hızla yaşama geçirilmesi; birey, aile ve toplumun yeterli ve dengeli beslenme,  fiziksel aktivite konularında bilgilendirilmesi gerekmektedir.