Birahanelerde yangın çıkarken, yangına TOMALAR ile itfaiye ekipleri müdahale etti.
Tunceli’de BDP Dersim Gençlik Meclisi üyesi bir grup, Sanat Sokağı’nda bir araya gelerek “Kutsallarımız ve Ahlaki Değerlerimizin Yozlaşmasına ve Sömürgeciliğe İzin Vermeyeceğiz” pankartı eşliğinde Seyit Rıza Meydanı’na kadar yürüdü.
Seyit Rıza Meydanı’nda konuşan bir kadın, devletin yozlaşmaya ve birahanelerde kadınların çalıştırılmasına bilinçli izin verdiğini ileri sürüp, "Özellikle devlet Dersim'de hukuk sistemi çerçevesinde her tarafta askerin, polisin gözetiminde birahanelerde kadınlar düşürülmüş ve metalaştırılarak her tarafta fuhuş olanaklarını artırmıştır.
Kadın ve gençlik şahsında toplumu düşüren erkek egemenli, erkek zihniyetine karşı bizlerde irademizi yok soyanlara karşı örgütlü mücadelemizi artırarak değerlerimize yapılan hiçbir saldırıya karşı cevapsız kalmayacağız.

birane_ic-004.jpg

Buradan bir kez daha ilan ediyoruz sömürgeci politikalara karşı örgütlülüğümüz büyüyerek devam edecektir" dedi.
Açıklamanın ardından yüzlerini kapatan bir grup kadın garson çalıştıran iki birahanenin camlarını kırarak içeriye Molotof kokteylleri attı.
Atılan molotoflar nedeniyle yangın çıkarken, alevler kısa süre içinde iki işyerini de sardı. Birahaneler yanarken, gruplar yine molotof atmayı sürdürdü. Yüzü maskeli grup, polisin gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalesi sonucu uzaklaştırıldı.
Yanan birahanelerden biri polisin TOMA aracı ile su sıkmasıyla, diğeri ise olay yerine gelen itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü.
Cumhuriyet Caddesi üzerinde de polise taşla saldıran grup, polisin müdahalesi sonucu dağıldı.