Ceset, Çevik Kuvvet Şube Müdürü ve bir vatandaşın çabasıyla sudan çıkarıldı. Arama kurtarma ekiplerinin bir saatten fazla cesedi sudan çıkarmamasına intihar eden şahsın yakınları ile vatandaşlar adeta isyan etti.

Edinilen bilgiye göre 60 yaşındaki Ali Demir isimli vatandaş, henüz bilinmeyen bir nedenle saat 13:00 sularında Dersim Merkez Mameki Köprüsü’nde Uzunçayır Baraj Gölü’ne atlayarak intihar etti. Olayı gören vatandaşların haber vermesi üzerine Mameki Köprüsü’ne sağlık ekipleri ile polis sevk edildi.  Su yüzeyinden de görülebilen cesedin çıkarılması için arama kurtarma ekiplerine de haber verildi. Olay yerine gelen arama kurtarma ekibinde sadece tek dalgıç bulunması nedeniyle ceset yaklaşık bir buçuk saat su yüzeyinde kaldı. Arama kurtarma ekibinde yer alan diğer dalgıçların eğitimde oldukları öğrenilirken intihar eden kişinin yakınları ile vatandaşlar duruma isyan etti. İki ırmağın geçtiği kentte daha önce de benzeri vakalar yaşandığına dikkat çeken vatandaşlar, bu konuda herhangi bir tedbir alınmamasına tepki gösterdi.

SUDAKİ CESEDİ, ÇEVİK KUVVET ŞUBE MÜDÜRÜ VE BİR VATANDAŞ ÇIKARDI

inithar_ic.jpgSudaki cesedin çıkarılmaması nedeniyle vatandaşların tepkisi büyüyünce devreye Tunceli Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü Nevzat Erem girdi. Üzerindeki giysileri çıkararak Uzunçayır Baraj Gölü’ne giren Erem, vatandaşların cesedin bulunduğu yeri tarifiyle dalışlar gerçekleştirdi. Şube müdürünün çabası sürerken baraj gölüne giren bir vatandaş da yaptığı dalışla cesede ulaştı. Uzun süredir suda bekleyen ceset, Çevik Kuvvet Şube Müdürü Nevzat Erem ve bir vatandaşın yardımıyla kıyıya çıkarıldı. Cesedin sudan çıkarılması esnasında vatandaşlar arama kurtarma ekipleri ile önlem almayan yetkililere tepki gösterdi.

Suda çıkarılan ceset, yakınları tarafından tepki amacıyla ambulans yerine özel bir araca konularak Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, emniyet mensubu olduğu için konuşamayacağını belirten Çevik Kuvvet Şube Müdürü Nevzat Erem’e bazı vatandaşlar duyarlılığından ötürü teşekkür etti.

Cesedin sudan çıkarılmasının ardından vatandaşlar sakinleşirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KÖPEK İSYAN EDERCESENE BARAJ GÖLÜNÜ YÜZEREK KARŞIDAN KARŞIYA GEÇTİ

İntihar eden Ali Demir’in cesedinin uzun süre suda beklemesi vatandaşların tepkisini çekerken baraj gölü kıyısında bulunan bir sokak köpeğinin adeta duruma isyan edercesine karşıdan karşıya yüzerek geçmesi kameralara yansıdı.

Uzun süre su kıyısında bekleyen sokak köpeği daha sonra Uzunçayır Baraj Gölü’ne girdi ve yüzerek karşı kıyıya çıktı.

intihar_ic1-001.jpg