Proje kapsamında sevgi elçileri ismi verilen 30 kişilik öğrenci kafilesi, Tunceli’ye geldi.

 

Proje ile ilgili bilgi veren BİNDAV kafile Başkanı Yunus Fırat Aydın, “Biz Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden bir araya gelen üniversite öğürencileri olarak, yıllardır bize öteki olarak anlatılan, “gitmesek de, görmesek de” bizim köyümüz olduğu söylenen, televizyon başında dizilerin arasından gelen şehit haberleriyle sarsılıp küfredip daha sonra araya giren reklâm kuşağı ile öfkesinin yerini sükunet alan insanlardan olmak istemiyoruz. “Geldiğimiz yer bizim değildir” diyor ve silahların alabildiğince ateş aldığı, kinin, nefretin, husumetin doruğa ulaştığı bir dönemde, kalem tutan ellerimiz ve sevgi dolu yüreğimizle Bingöl, Elazığ ve bugün de Tunceli’deyiz” dedi.

Fırat, “gencecik ceylanların serseri kurşunlara hedef olmadan dolaşabildiği, henüz gelin olmuş Pınarların evlerinin balkonunda rahatça oturabildiği bir memleket için. Yağız delikanlıların evlerinde tabutlarla dönmediği annelerin gözyaşlarının dindiği, kardeş kavgasının nihayete erdiği bir memleket için elimizden geleni yapacağımızın sözünü veriyoruz ve ilk adım olarak Bingöl- Elazığ ve Tunceli’ye geldik” diye konuştu.

Tunceli’ye gelen kafile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından karşılandı.

Kültür Müdürü İsmet Hakan Ulaşoğlu rehberliğinde gezi düzenlenerek Tunceli hakkında kafileye bilgi verildi. Esnaf ve Sanatkarlar Odasında karşılanan kafile burada Vali Mustafa Taşken, Esnaf ve Sanatkarlar Başkanı Hıdır Belice, BİNDAV derneği üyelerinden Gazi Adkovaycin, Ahmet Kaçmaz, Kafile Başkanı Yunus Fırat Aydın ve öğrenciler bir araya geldi.

 

bindav_ic.jpg

 

Vali Mustafa Taşkesen tarafından Polisevinde kafileye yemek verildi. Yemekten sonra kafile ile sohbet eden Vali Taşkesen yaptığı konuşmada “Anadolu topraklarında yaşayan topluluklar bir mozaikten öte aşureye benzer. Çünkü mozaik soğuktur. Her an bir birinden ayrılabilir. Ama aşure öyle değildir birçok tatların karışımıyla meydana gelir aynı kazanda kaynar ama hiç birinin tadı değişmez. Anadolu kültüründen nasibini almış topluluklar da aynı bir aşure gibi yada et ve tırnak gibi iç içe geçmiştir” dedi.

Vali Taşkesen, ziyaretin anısına BİNDAV Kafile Başkanı Yunus Fırat Aydın’a plaket verdi.