Resmi Gazete’de Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programının Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması amacıyla, “Beslenme Dostu Okul Projesi” ile Okulların Koruyucu Sağlık Hizmetleri kapsamında, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına teşvik edilmesi, obezitenin önlenmesi, duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan tüm iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedefleniyor.

Avrupa bölgesindeki 17 ülkenin dahil olduğu Dünya Sağlık Örgütünün “ Nutrition Friendly Schools Initiatives- Beslenme Dostu Okul Girişimi” Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 21.01.2010 tarihinde imzalanan protokol ile Türkiye’de başlatılmıştı. Beslenme Dostu Okul Programı Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel ve/veya kamu; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsıyor.

Bu kapsamda 28-29 Kasım 2016 tarihlerinde Ankara’da I. Okul Sağlığı ve Beslenme Dostu Okul Sempozyumu gerçekleştirildi. Sempozyumda ilde yapılan Beslenme Dostu Okul çalışmaları, Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite Okul Eğitimleri ve planlanan eğitimler ile ilgili sunum Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Veli Mercan tarafından yapıldı. Programda, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından Tunceli Halk Sağlığı Müdürlüğüne plaket verildi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin yapılan açılmada, İldeki toplam 91 okuldan yüzde 37’sinin beslenme dostu okullar olduğu belirtildi.

37’ si ( % 40.6 ) beslenme dostu okullarıdır.