Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, KHK ile ihraç edilen akademisyen Candan Badem, Avukat Barış Yıldırım ve gençlik meclisi üyeleri ve vatandaşların katılımıyla temizlik kampanyası gerçekleştirildi.

Kampanya kapsamında belediye önünden otobüsle vadiye giden katılımcılar, Ovacık karayolu üzerinde bulunan Ana Fatma Ziyaret bölgesine kadar olan çöpleri topladı.

Kampanyaya ilişkin konuşan Başkan Maçoğlu, "Broşürler dağıtmak, sokaklarda doğanın temiz tutulması, korunması gerektiğini sebepleriyle anlatmak lazım. Doğayı biz canlılar kullanacağız. Doğayı temizlemekten çok kirletmemeye yönelik çalışmalar olması gerekiyor” dedi.

Kampanyaya katılan Avukat Barış Yıldırım ise; "İlimiz mülkü sınırları içerisinde en güçlü ekolojik sahalardan birisi burası. İlk defa diyebileceğimiz bir temizlik kampanyası burada başlatıldı. Bundan böyle bu sahalardaki çöpün başta belediye, sivil toplum kuruluşları ve halk tarafından toplanması süreci başlatıldı. Bizler de bu çağrıya iştirak ettik. Burası dünya kültür mirası listesinde yer alması gereken bir saha. Bu listede yer alabilmesi için ekolojik parametrelerin korunması lazım” diye konuştu.

 Temizlik kampanyasına destek veren Sinem Kaplan da, "Bir kadın olarak bu etkinliğe katılmayı bir görev ve sorumluluk olarak görüyorum.  Kadınla doğayı özdeşleştiriyorum. Kadın da doğa gibi koruyucu, üretken, sahiplenici noktada duruyor. Onurlu insanlık mücadelesinde doğanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yaşanabilir bir dünya kalması için doğamıza sahip çıkalım çağrısı yapıyorum” şeklinde konuştu.

belediyeden-vadide-temizlik-kampanyasi-(2).jpg

belediyeden-vadide-temizlik-kampanyasi-(3).jpg