Tunceli Belediyesi, kentte son yıllarda su ihtiyacını karşılayan kaynak sularının verimin aşırı azalması nedeniyle, kentte yaşanmaya başlanan su sıkıntısının giderilmesi ve Aktuluk Mahallesi ile bu mahallede bulunan Tunceli Üniversitesi Kampüs Alanının içme suyu ihtiyacı için hazırlattığı içme suyu projesinin inşaat ihale süreci başlatıldı.

 

İhale öncesi hazırlık çalışmaları kapsamında İller Bankası Elazığ Bölge Müdürlüğünden Proje ve Mekânsal Planlama Müdürü Ali Tekataş, Teknik Uzman Nazım Akman, Teknik Uzman Orhan Çeçen ve Teknik Uzman Abdullah Kaya ile Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Birim Sorumlusu Çevre Mühendisi Bülent Yeşilgöz’den oluşturulan heyet, su temin edilecek Zagge2-Kırk Göze kaynağı ile imalatı yapılacak depo yerlerinde ve suyun aktarılacağı hat güzergâhlarında incelemelerde bulundu.

Yeni bir kaynaktan su temin edileceğinden, kaynak suyunun tüm parametrelerinin analizinin yapılması için alınan su numuneleri, Erzurum Hıfzıssıhha Müdürlüğü ve Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna gönderildi.

Kaynak suyu analiz işlemlerinin sonuçlanması, tahsis işlemleri ve depo yerleri ile su hatlarının geçirileceği hat güzergâhlarının jeolojik-jeoteknik zemin etüd raporlarının tamamlanması ile birlikte inşaat ihalesine çıkılacak.

Tunceli Üniversitesinin 2013-2014 eğitim-öğretim yılına başlanılmadan projenin uygulama sürecinin tamamlanması planlanıyor.