Tunceli Belediyesi, Engelliler Derneği Şubesi’nin talebi üzerine, 3 engelli yurttaşa 30 bin lira değerinde akülü engelli aracı satın aldı.

Araçların teslimi Bedensel Engelliler Derneği önünde gerçekleştirildi. Araçların tesliminde konuşan Belediye Başkanı Edibe Şahin, yerel yönetimler olarak yaptıkları bütün projelerde kentte yaşayan engelli yurttaşları da düşündüklerini söyledi.

Derneğin kendilerine akülü engelli aracı talebinde bulunduğunu belirten Başkan Şahin, “3 tane buranın coğrafyasında kullanılabilecek güçlü araç talepleri oldu. Bu gün iki tanesini teslim ediyoruz. Bir tanesi aparatları tamamlanmadığı için daha sonra gelecek. Biz belediye olarak engellileri evden alarak ihtiyaçları doğrultusunda gidebilecekleri yere götüren bir araç almak istedik. 4 kere ihale yaptık ancak ihaleye giren olmadı. Ancak biz inatla bu aracı satın alacağız. Türkiye’de bu araç ilk. Mevzuatı çıkmadığı için firmalar kolay kolay ilgi göstermiyorlar” dedi.

Dernek Başkanı Hüsniye Karatağ ise, Belediye Başkanının her ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Karatağ, ilgi ve duyarlılığından ötürü Başkan Şahin’e teşekkür etti.

Araç tesliminde, akülü engelli arabası hediye edilen Medine Tutuman isimli yurttaşın doğum günü olması nedeniyle doğum günü pastası da kesildi.