Dersim Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Eşbaşkanlar Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul, Belediye Eşbaşkan Yardımcıları İbrahim Kasun ve Hiseyin Tunç, Tüm Bel-Sen Başkanı Mazlum Doğan ve sendika üyeleri katıldı.

İmza töreninden önce konuşan Tüm Bel Sen Şube Başkanı Mazlum Doğan, “Sendika olarak, Dersim Belediyesi ile 12 yıldır sözleşme yapılmaktadır. Sendika sadece bir ücret politikası olarak algılanmamalıdır. Bunun içerisinde üyelerimizin özgül hakları, ekonomik problemleri ve aynı zamanda sosyal bir takım projelere de destek amaçlı bir sözleşmedir. Bizler sadece ekonomik anlamda bir iyileştirmenin toplumsal açısından yeterli olmayacağını biliyoruz. Emek barış ve demokrasi mücadelesine yönelik sürekli çalışma içerisinde olduğumuz için de sözleşmelerimizde bu eksende olmaktadır. Biz tekrar Dersim Belediyesi’ne gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

tis_ic.jpgBelediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun, “Her zaman işçiden ve emekten yana olduğumuzu işçi ile beraber emek sürecinde birlikte olacağının vurgusunu yapıyorduk. Bizim için önemli olan ruhta ve vicdanda birlikte olmaktır. Bugüne kadar bu birlikteliği sağladık. Bundan sonra da bu böyle devam edecektir” diye konuştu.

Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul ise yaptığı konuşmada, “Toplum tarafından kabul gören bayramlar ve özel günlerde idare izin olarak sayıldı. Yine Aşure gününde çalışanlarımıza izin ve ikramiye olarak yer verildi. Bunlar Türkiye’nin demokratikleşmesinde önemli adımlardır. Çalışmalarımızda ve örgütlü mücadelemizde herkese başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 25 maddeden oluşan TİS imzalandı.

TİS’te yer alan mali ve sosyal haklar şöyle:

-İYLEŞTİRME ZAMMI

Tüm Bel Sen üyesi çalışanların halen almakta oldukları aylıklarına ilaveten her ay sosyal denge ve iyileştirme yardımı olarak, 1.nci derecede En yüksek Devlet memuru göstergesinin o yılın memur maaş kat sayısı çarpımı ile oluşan miktarın % 94 (yüzdedoksandört) brüt olarak ödenir.

-İKRAMİYELER

a)            Aralık ayında maaşla birlikte net 850,00 (sekizyüzelli) TL yılbaşı ikramiyesi ödenir.

b)           ‘’12 İmam Orucu’’ sonrası yapılan aşure için net 200,00 (ikiyüz) TL aşure malzemesi yardımı yapılır.

– EVLENME YARDIMI

      İşveren, çalışanlara evlenmeleri halinde bir defaya mahsus 1200,00 (binikiyüz) TL net evlenme yardımı yapar

-ÖLÜM YARDIMI

İşveren,

. Çalışanın kendisinin görev esnasında kaza sonucu ölümü halinde net 5.000.00 (beşbin) TL,.    

.   Eş ve çocuklarının ölümü halinde toplam net 3.000.00 (üçbin) TL ölüm yardımı yapar.

SOSYAL HAKLAR

20-DİGER HAKLAR VE ÜCRETLİ İZİNLER

a)            8 Mart Dünya Emekçi kadınlar gününde,

b)           25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele gününde, kadın çalışanlar izinli sayılır.

c)            Çalışanın alkol, kumar vb alışkanlıklar ile aile içi şiddet uyguladığı anlaşıldığı takdirde, sözleşmeden elde ettiği hak ve alacaklardan faydalandırılmayacaktır.

d)           Çalışan, birden çok eşli evlilik yapar ise sözleşmeden doğan haklardan faydalandırılmayacaktır.

e)           Çalışanların hizmet verdikleri alanlarda, halk ile daha iyi iletişim kurmalarını sağlamak amacıyla ana dil ve yerel dillerde öğrenim görmelerine belediye olanak sağlar.

f)            Belediye yönetimi ve çalışanlar verdiği hizmetlerde ekolojik dengeyi korumayı esas alırlar.

g)            ‘’12 İmam Orucu’’nun son günü olan aşure gününde, aşurelerini pişirmek ve dağıtmak için çalışanlar öğlene kadar Amirlerinden idari izin alabilirler.

h)           a ve b maddeleri, sendikanın belirlediği saatte iş yerlerinde buluşmak ve etkinliklere toplu katılmak şekilde uygulanacaktır.