Dersim Belediyesi öncülüğünde, Pülümür-Nazımiye-Ovacık-Mazgirt Belediyelerinden oluşan Katı Atık Yönetim Birliği (DERKAP), kent merkezinde eğitim veren okulların tamamında broşür dağıtımında ve çevre konusunda bilgilendirmelerde bulundu. DERKAP tarafından, Entegre Katı Atık Yönetim Sistemi, atık yağ, pillerin toplanması ve kâğıt-karton geri dönüşümü hakkında bilgilendirme yaparak, broşür dağıtıldı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren DERKAP Mühendisi Nilgün Tayhan, “Belediyemizin sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında 10-15 yaş grubu öğrencilerine yönelik olarak “Ambalaj ve Çevre Hakkında Bilmemiz Gerekenler” adlı kitapçığı kent merkezindeki okullara dağıttık. Bu çalışmamızda ambalajlı ürünlerin toplum sağlığına, gelişmesine, malzeme ve ürün kayıplarından tasarrufa olumlu katkılar sağladı” dedi.

belediye_ic-014.jpg

Geleceğe ve doğaya nasıl sahip çıkılabileceği konusunda bilgilendirmede bulunan Tayhan, “Katı atık ambalajların kullanımları sonrasında çevreye olan etkisini en aza indirmek, doğal kaynakları sürdürülebilir biçimde koruyarak, çevre bilincini geliştirecek konularda toplumsal sorumluluk bilincinin erken yaşta gelişmesine yönelik değerlendirmelerin yapılması ve çalışmalar bu noktada bizim için önemlidir” diye konuştu.

Tayhan, yapılan eğitim çalışmaları sonucunda kent genelinde son üç yılda 210 ton ambalaj atığı geri dönüşüme kazandırdıklarını da söyledi.