Kış şartlarının yoğun olarak hissedildiği kentimizde kar kalınlığının 25-35 cm olduğu belirtilirken, belediye ekipleri tarafından mevcut iş makineleri ile aralıksız kar temizleme çalışmaları devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde çalışmaya başlayan ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

kar_ic.20121221180600.jpg

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Edibe Şahin, “İlimizde yoğun kar yağışıyla birlikte belediyemiz çok kısıtlı imkanlarıyla hizmet vermeye başladı. Günün erken saatlerinden itibaren sadece dört iş makinesiyle sekiz mahallemizde hizmet yürütmeye çalışmaktayız. Yine belediyemiz bu kısıtlı araçlarla sadece merkezde değil aynı zamanda köylerde cenaze hizmetlerini de yürütmektedir. Bu yıl da zorlu geçeceğe benzeyen kış koşullarında, halkımıza en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz.

 

kar_ic1.20121221180617.jpgGeçtiğimiz yıl en fazla kar yağışı alan il merkezlerinden biri olan Dersim’de ilçe belediyelerine afet yardımı yapılırken merkez belediyesi olarak bu fondan hiçbir destek alamadık. Geçen yıl sadece bir iş adamı iş makinesiyle bir süreliğine bizlere destek verirken, tamamen kendi imkanlarımızla hizmeti en iyi şekilde verme çabalarımız halkımız tarafından büyük bir beğeniyle karşılandı. Vatandaşlarımızın yoğun yağan kardan etkilenmelerini asgariye indirmek için yapılan çalışmalarımızda, ekiplerimiz kent merkezinde bulanan yolların temizlenmesi için seferber oldu” dedi.