Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun, Belediye Kadın Meclis üyeleri ve belediye kadın çalışanlarından oluşan Belediye kadın meclisi 2016 yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi. Düzenlenen toplantıda 21 Şubat ve 8 Mart günü için kararlar alındı.

Belediye Kadın Meclisi, 2016 yılının ilk toplantısını Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun başkanlığında, kadın çalışanların katılımıyla meclis toplantı salonunda gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Eşbaşkan Nurhayat Altun, 21 Şubat Dünya Anadil Günü’nü kutlayarak, dilin toplumsal yaşamın en önemli yansımalarından biri olduğunu vurgulayarak anadilin yok olmasının insanlık için en büyük tehlike olduğunu söyledi.

  21 Şubat Anadil günü vesilesiyle tüm belediye hizmetlerini anadil üzerinden verileceğini söyleyen Altun, “Belediye çalışanlarımızın hiç biri anadili dışında başka bir dil konuşmayacak. Herkes kendi anadilinde konuşacak. Bu uygulamamız bir başlangıç olarak zamanla tamamen anadilde hizmet verilecek” dedi.

Belediye Eşbaşkanının ardından konuşan Kadın Koordinatörü Ayten Kordu ise,  Belediye Kadın meclis yürütmesinin kendisini daha fazla aktifleştirmesi ve buna uygun yeni yapılanmasını gerçekleştirmesini gerektiğini vurgulayarak yerel yönetimlerde kadınların yaşadığı sorunlar ve kentteki kadın sorunlarının çözümüne ilişkin meclis olarak birlikte karar alma ve uygulama gücüne kavuşturulması gerektiğini söyledi.

21 Şubat Dünya Anadil Günü ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü gündemleriyle bir araya geldiklerini belirten Kordu, belediye ve kentte ortak yapılacak kadın çalışmalarına ilişkin bilgi vererek öneriler alındığı, bunlar dışında belediye kadın meclisinin önümüzdeki dönem kadın eğitimleri konusunda ortak karara varıldığını dile getirdi.  

Toplantıda 21 Şubat ve 8 Mart için alınan kararlar şöyle:

- 22 Şubat Dünya Anadil Günü vesilesiyle Belediye tüm hizmetlerini anadilinde yapılacak,

-26 Şubat Cuma günü  “Kadın Meclisinin önemi” semineri,

-3-4 Mart Kadın Meclisine “Toplumsal Cinsiyet” semineri,

-6 Mart Pazar Günü Dersim’de kutlanacak 8 Mart Etkinliği,

-8 Mart günü ise kentteki kadınlara karanfil dağıtma.