Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, demokratik özerkliğin egemenliğin yerelde paylaşılması meselesi olduğunu söyledi.

Tunceli Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen ve yüzlerce kişinin katıldığı panelde konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, “Kürt sorunu Kürt coğrafyasına örneğin Dersim’e gelen vali beyin Diyarbakır’a gelen emniyet müdürünün Hakkari’ye giden il jandarma komutanının halka iyi yada kötü davranması meselesi değildir. Kürtlerin kendi kimlikleriyle, kendi inançlarıyla yönetsel yaşama katılma talebidir. Yani daha açık bir ifadeyle egemenliğin yerelde paylaşılması meselesidir. Kimliksel kolektif olarak katılma meselesidir. Bunu artık açıkça söylemek lazım. Kürt siyasetçiler olarak lafı dolandırmamamız lazım” dedi.

Baydemir, panelin konusu olan muhataplık ve Kürt sorununun çözümü konusunda düşüncelerini dile getirdi.

Panele, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in yanı sıra BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, EMEP MYK Üyesi Fevzi Ayber, ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DHF Temsilcisi Av. Uğur Yeşiltepe ile Partizan Temsilcisi Eren Korkmaz konuşmacı olarak katıldı.

Panelin moderatörlüğünü Gazeteci Nuri Fırat yaptı.